Pandispan cu afine

90 minute

super ușor

10

Pandispan pufos si rapid

No Reviews

Ingrediente

Modifică numărul de porții
6 oua
300 g faina de grau si sorg
300 g zahar
100 g unt topit
5 g sare
5 ml esenta concentrata lamaie
300 g afine
10 g zahar pudra cu aroma de vanilie
1 plic parf de copt

Pași de urmat

1.

separarea ouălor

Se separă ouăle, albușurile de gălbenușuri. Albușurile se pun într-un bol încăpător, care să permită să fie bătute spumă. Se adaugă un strop de sare peste albușuri și se mixează la viteză mare, până se obține o spumă densă si albă. Se adaugă zahărul si se mixează la viteză mare după fiecare tranșă de zahăr adăugat. Se continuă mixarea până când zahărul se dizolvă complet și se obține o bezea fermă și lucioasă.
Se adaugă peste bezeaua bine bătută gălbenușurile frecate cu un praf de sare, și se încorporează cu mixerul la viteză mare, mixand circa 4-5 secunde.
Pas finalizat
2.

incorporarea ingredientelor

se adaugă esenta de lamaie, 1/2 din făină și 1/2 din untul topit. Se încorporează în baza de ouă bătute cu o spatulă, cu care se ridică permanent compoziția de pe fundul vasului către suprafață pentru a obtine un blat aerat si pufos. După ce prima tranșă de făină și unt topit s-a încorporat, se adaugă restul de făină și untul, apoi se repetă procesul de încoporare, până la obținerea unui aluat de pandișpan omogen și spumos.
Se toarnă tot aluatul de pandișpan în tava cu dimensiunea 20x35cm de tapetată cu hartie de copt, si unsă cu unt, se nivelează pandișpanul în tavă cu o spatulă, se presară peste afinele uniform și se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, circa 20-25 de minute, până când pandispanul este auriu .
Pas finalizat
3.

răcire si portionare

se lasă să se răcească bine blatul in tavă si se presară zahăr pudră deasupra, apoi se poate portiona .
Pas finalizat
Cuvinte cheie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *