Tarta grilaj cu caise

1 ora

medium

10-12

Buna dragii mei, va prezint o reteta de Tarta rotunda grilaj cu caise, delicioasa, preparata bineinteles cu faina lui Enache ! 🙂
-dupa preferinte, se poate face si cu mere, gutui, visine, etc
Vom face aluatul cu maia, apoi vom prepara umplutura de caise, apoi grilajul.
Haideti cu mine in bucatarie ! 🙂

No Reviews

Ingrediente

Modifică numărul de porții
2 oua
80 gr unt
80 ml lapte
20 gr drojdie
5 linguri cu varf zahar
1 zahar vaniliat
cat cuprinde faina lui Enache (grau)
Aprox. 350 gr caise gata spalate, curatate
zahar dupa preferinte
1 lingura rasa amidon
3 linguri apa

Pași de urmat

1.

De ce avem nevoie?

Aluat: (Pentru o tava de tarta rotunda) - Cum am spus, aven nevoie de: 2 oua - 80 gr unt - 80 ml lapte - 20 gr drojdie - 5 linguri cu varf zahar - 1 zahar vaniliat - faina lui Enache de grau cat cuprinde ( pentru a obtine un aluat moale, dar sa nu lipeasca!) Toate ingridientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Pas finalizat
2.

Preparare aluat:

Intr-un castron mai mic facem maiaua din drojdie, laptele putin incalzit, 1/2 lingurita zahar, un strop faina lui Enache. Se lasa pe masa sa creasca cateva minute acoperita cu o folie, pana se dubleaza. Intre timp, intr-un castron se pune cateva linguri faina lui Enache care se freaca cu untul, se adauga zaharul, zaharul vaniliat , ouale intregi, si apoi se adauga maiaua. Se amesteca cu grija, apoi se adauga treptat faina lui Enache si se framanta pana se obtine un aluat moale, care nu lipeste. Se pune la dospit 1 ora.
Pas finalizat
3.

Umplutura caise:

Intr-un castronas foarte mic se dizolva 1 lingura rasa amidon in 3 linguri de apa. Separat se iau aprox. 350 gr caise coapte (gata spalate, curatate si fara samburi) , fiecare caisa se taie in 4. Se pun pe foc cu zahar dupa preferinte, se amesteca si se lasa pe foc sa se dizolve zaharul apoi se adauga amidonul dizolvat si se mai lasa putin pe foc amestecand pana se ingroasa. Se lasa la racit.
Pas finalizat
4.

Asamblarea tartei cu caise si faina Enache :)

Se ia 3/4 din aluat, se intinde cu sucitoarea sub forma de cerc, si se aseaza in tava de tarta, aluatul acoperind si marginea tavii. Se adauga umplutura, si se niveleaza. Se ia restul de aluat si se intinde cu sucitoarea de aprox 0,5 mm grosime, pentru a face grilajul, si se fac fasii. Se pun primele 2 fasii deasupra placintei, in forma de cruce, apoi pe rand, celelalte. Se unge aluatul cu galbenus deasupra. Se lasa la cuptor pana se rumeneste frumos :) Se serveste alaturi de cei dragi! :) :) :)
Pas finalizat
5.

Pofta buna!

Mai ramane doar degustarea! :) Sper ca va place reteta mea si va urez cu drag Pofta buna, si sa folositi cat mai des faina lui Enache pentru deserturi delicioase! :)
Pas finalizat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *