Fettuccine cu ciuperci și sos alb
5
from
1
Review
Ingrediente
Modifică numărul de porții
400 g Făină Integrală de Secară Enache | |
4 Ouă | |
10 g Sare | |
500 g Ciuperci | |
250 ml Smântână de gătit | |
1 Ceapă roșie mică | |
2 căței Usturoi |
Pași de urmat
1.
Pregătirea aluatului
Pentru a forma aluatul de paste, pe o suprafață curată punem făina în mijlocul căreia formăm un gol în care adăugăm ouăle și sarea.
Pas finalizat
2.
Cu o furculiță, începem să amestecăm ouăle pentru a sparge gălbenușul apoi adăugăm și făina.
Pas finalizat
3.
Amestecăm compoziția până se formează un aluat. Dacă vi se pare că acesta nu se leagă cum trebuie adăugați 1-2 linguri de apă rece.
Pas finalizat
4.
Pregătirea pastelor
Aluatul astfel format se împarte în 3 sau 4 părți pentru a ne fi mai ușor cu mașina de paste.
Pas finalizat
5.
Folosind o mașină de paste subțiem aluatul și formăm o foaie pe care o tăiem ulterior după preferință.
Pas finalizat
6.
Astfel am pregătit pastele gata de fiert sau pe care le puteți pune și la uscat pentru folosirea ulterioară.
Din 400 de grame de făină se obțin 4 sau chiar 5 porții de paste.
Pas finalizat
7.
Pregătire sosului.
Într-o tigaie cu puțin ulei de măsline adăugăm 2 căței de usturoi și o ceapă roșie micuță.
Pas finalizat
8.
După ce s-au călit ceapa și usturoiul, adăugăm ciupercile pe care le lăsăm să se călească în ritmul lor.
Pas finalizat
9.
După evaporarea apei lăsată de ciuperci adăugăm smântână de gătit, sare, piper și alte condimente după preferințe.
Pas finalizat
10.
Fierberea pastelor
Separat am pus apă la fiert pentru paste. Când începe să clocotească adăugăm sare și apoi pastele pe care le lăsăm în jur de 3-4 minute.
Pas finalizat
11.
După fierberea pastelor, le adăugăm peste sos le mai fierbem puțin împreună și apoi stingem focul.
Pas finalizat
12.
Poftă bună!
Astfel pastele sunt gata. Simplu și gustos. Eu am adăugat și parmezan, dar acesta este opțional. Puteți adăuga și carne în sos dacă preferați.
Pas finalizat
Super