Tort de morcovi cu făină integrală (Carrot Cake)

60 minute

medium

12

Astăzi vă prezint o rețetă simplă și delicioasă, ideală pentru orice moment al anului: Tort de morcovi cu făină integrală Enache Morărit. Acest desert are un gust minunat, cu texturi și arome plăcute de nuci crocante, morcovi moi, scorțișoară și vanilie. Un adevărat deliciu!

5 from 1 Review

Ingrediente

Modifică numărul de porții
4 Ouă
150 g Zahăr alb
240 g Zahăr brun
290 g Ulei
10 g Esență de vanilie
5 g Apă
8 g Praf de copt
3 g Sare
8 g Scorțișoară măcinată
260 g Făină integrală de grâu Enache Morărit
300 g Morcovi răzuiți
100 g Nuci sau nuci pecan
65 g Stafide (opțional)
Pentru cremă
230 g Cremă de brânză La temperatura camerei
100 g Unt
15 g Lapte sau smântână pentru gătit
300 g Zahăr pudră
Un praf Sare
50 g Nuci sau nuci pecan pentru decor (opțional)
10 g Amidon de porumb pentru o consistență mai solidă (opțional)

Pași de urmat

1.

Preîncălzire și pregătire:

Preîncălziți cuptorul la 180°C și tapetați o tavă de dimensiuni potrivite cu hârtie de copt. Eu am folosit o tavă cu un diametru de 25 cm.
Pas finalizat
2.

Pregătirea ingredientelor:

Curățați și răzuiți fin morcovii. Mărunțiți nucile, iar opțional, le puteți coace puțin pentru un plus de savoare. Pregătiți și restul ingredientelor.
Pas finalizat
3.

Într-un bol încăpător, mixați ouăle cu zahărul alb și zahărul brun până la omogenizare. Adăugați uleiul, esența de vanilie, apa și continuați să mixați.
Pas finalizat
4.

Adăugarea ingredientelor uscate:

În amestecul de ouă, încorporați sarea, praful de copt, scorțișoara și, dacă doriți, nucșoara. Adăugați treptat făina integrală și mixați până la omogenizare.
Pas finalizat
5.

Finalizarea aluatului:

Cu ajutorul unei spatule, încorporați morcovii răzuiți, nucile mărunțite și, opțional, stafidele.
Pas finalizat
6.

Coacerea:

Împărțiți aluatul în două părți egale și turnați-le în tăvile pregătite. Coaceți timp de 30-40 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea. După coacere, lăsați blaturile să se răcească complet.
Pas finalizat
7.

Prepararea cremei:

Într-un vas încăpător, mixați crema de brânză, untul și un praf de sare până se obține un amestec omogen și fin. Adăugați treptat zahărul pudră, începând cu o viteză mică pentru a evita mizeria. Dacă doriți o cremă mai solidă, adăugați amidon de porumb sau mai mult zahăr pudră. Continuați să mixați câteva minute până obțineți o cremă pufoasă și fină.
Pas finalizat
8.

Asamblarea tortului:

Așezați primul blat pe un platou, întindeți un strat generos de cremă, apoi așezați al doilea blat și încă un strat de cremă. Decorați după preferințe cu nuci, fâșii de morcov sau fructe.
Pas finalizat
9.

Recomandare:

Cel mai bine este să lăsați tortul la rece în frigider, unde poate rezista până la o săptămână. Asta dacă nu se mănâncă deja în două zile. :)
Pas finalizat

Note

Menționez că se poate folosi oricare dintre variantele de făină de la Enache Morărit: integrală de grâu, integrală de secară sau integrală de grâu și sorg.
Acest tort de morcovi nu este doar delicios, ci și ușor de pregătit, perfect pentru orice ocazie. Poftă bună!

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *