Tarta rustica cu zmeura si caise
No Reviews
Ingrediente
Modifică numărul de porții
190 gr Faina integrala de grau enache morarit | |
125 gr Unt rece 80% grasime | |
1 Galbenus | |
4 linguri Apa rece | |
Un praf Sare |
Pentru umplutura
6 Caise | |
5 linguri Zahar brun | |
1 Esenta de vanilie/ zahar vanilat | |
1 Ou pentru uns tarta | |
O mana de zmeura |
Pași de urmat
1.
Cum Procedam :
Pentru aluat amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat omogen. Nu framantam prea mult , altfel coaja tartei va deveni elastica si apoi dupa coacere, tare. Invelim aluatul in folie si il dam la frigider pana ne ocupam de fructe. Taiem caisele felii, apoi le amestecam cu o lingura faina, zaharul si vanilia. Scoatem aluatul de la frigider, il intindem intr-o forma rotunda si punem in mijloc caisele in cerc, iar deasupra zmeura. Adunam marginile aluatului peste fructe, suprapunandu-le asemenea unei bucati de panza. Batem oul ramas si cu ajutorul unei pensule ungem toata suprafata aluatului. Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 40 de minute. O putem servi cu o cupa de inghetata deasupra. Pofta buna!



Pas finalizat
Lasă un răspuns