Prăjitură intercontinentală
medium
No Reviews
Ingrediente
Modifică numărul de porții
12 albușuri | |
12 linguri zahăr | |
12 linguri nuci măcinate | |
6 linguri faina | |
ciocolată neagră | |
ciocolată albă |
Pentru cremă
14 gălbenușuri | |
14 linguri zahăr | |
2 plicuri zahăr vanilat | |
8 linguri lapte | |
300 gr unt | |
50 gr nucă de cocos | |
50 gr stafide | |
50 gr ciocolată |
Pași de urmat
1.
Pentru foi
Mixăm cele 12 albușuri cu un praf de sare, adaugam cele 12 linguri de zahar, iar la sfârșit cele 12 linguri de nuca măcinată.
Pas finalizat
2.
Împărțim compoziția în 3 părți egale (din păcate am fotografiat doar 2 castroane din 3).
Pas finalizat
3.
O compoziție se așează pe o foaie de copt, într-o tavă (25×38 cm sau de care doriți). Timpul de coacere al foilor este de 15 minute.
Pas finalizat
4.
După ce le scoateți de la cuptor trebuie să arate așa. Dacă doriți puteți sa le tăiați în două, ca să fie mai înaltă prăjitură sau le lăsați întregi.
Pas finalizat
5.
Untul moale de la temperatura camerei îl mixați până devine o compoziției moale și la urmă adăugați crema câte puțin, până la omogenizarea sa.
Pas finalizat
6.
Crema obținută trebuie împărțită în 3 părţi (sau 6 dacă ați taiat foile în jumătate). În prima treime se pune 50 gr de nucă de cocos și se întindepe prima foaie. Cealaltă treime se pune 50 gr de stafide (ținute în rom) și se întinde pe a doua foaie, iar în ultima treime 50 gr de ciocolată răzuit și se pune pe ultima foaie. ( dacă ați taiat foile, repetați din nou pași).
Pas finalizat
7.
Glazură
Răzuit la final peste prăjitură 50 gr de ciocolată neagră și 50 gr de ciocolată albă. O dați la rece pentru câteva ore sau până a doua zi. Poftă bună! 🙂
Pas finalizat
Lasă un răspuns