Tarta cu mere caramelizate
Ingrediente:
Aluat:
O cana de lapte cald
2 linguri de zahar
1 ou
1 cana de ulei
Esența de vanilie
6 căni de faina integrala de grau +-
1 plic de praf de copt
Umplutura:
4 mere
150 g de zahar
50 g de unt
Scorțișoara
Anason
2 banane
Preparam aluatul amestecand ingredientele lichide peste care adăugăm treptat faina și praful de copt. Formam un aluat omogen, ușor de manevrat, îl întindem cu sucitorul și îl punem într-o tavă rotundă.
Pentru umplutura tăiem merele cubulețe. Punem zaharul la caramelizat într-o tigaie, când e arămiu adăugăm untul, după ce s-au topit untul adăugăm merele, scorțișoara și anasonul.
La baza aluatului punem feliile de banane, peste care adăugăm merele caramelizate. Introducem tava in cuptorul preîncălzit la 180 C, până se rumeneste frumos.
Servim cu sosul caramel rămas de la mere.
Lasă un răspuns