Churros cu ganache de ciocolata albă

No Reviews

Ingrediente

Modifică numărul de porții
240 ml Apa
85 g Unt
15 g Zahar
2 g Sare
120 g Faină
3 Ouă
250 ml Ulei
100 g Zahăr
2 g Scorțișoară
Pentru ganache de ciocolata albă
250 ml Frișcă lichidă
200 g Ciocolată albă

Pași de urmat

1.

Pregătirea aluatului

Într-un vas punem apa, untul, zaharul si sarea. Lasă să se topească untul și apoi adaugă făina și amestecă până se formează un aluat ca cel pentru eclere. Lasă la răcit câteva minute și apoi mută aluatul într-un bol. Încorporează ouăle, pe rând și amestecă până se omogenizează. Transferă compoziția într-un posh cu sprit.
Pas finalizat
2.

Prăjrea aluatului

Punem o tigaie pe foc, adăugăm ulei și, când este încins, formează churros direct în tigaie. Prăjim pe ambele părți și apoi scoatem pe șervețele de hârtie absorbante. Procedăm la fel până se termină toată compoziția.
Pas finalizat
3.

Tăvălim churros

Într-un alt bol, amestecăm zahărul cu scorțișoara. Tăvălim churros prin acest amestec.
Pas finalizat
4.

Ganache de ciocolata

Într-un vas, adăugăm frișca lichida și, când dă într-un clocot, adăugăm și ciocolata. Amestecăm încet, dinspre centru spre exterior până se topește ciocolata și devine o compoziție omogenă.
Pas finalizat
5.

Servește churros cu ganache-ul de ciocolată.
Pas finalizat

Note

https://youtube.com/shorts/TjkePow21M0?feature=share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *