Churros cu ganache de ciocolata albă
No Reviews
Ingrediente
Modifică numărul de porții
240 ml Apa | |
85 g Unt | |
15 g Zahar | |
2 g Sare | |
120 g Faină | |
3 Ouă | |
250 ml Ulei | |
100 g Zahăr | |
2 g Scorțișoară |
Pentru ganache de ciocolata albă
250 ml Frișcă lichidă | |
200 g Ciocolată albă |
Pași de urmat
1.
Pregătirea aluatului
Într-un vas punem apa, untul, zaharul si sarea. Lasă să se topească untul și apoi adaugă făina și amestecă până se formează un aluat ca cel pentru eclere. Lasă la răcit câteva minute și apoi mută aluatul într-un bol. Încorporează ouăle, pe rând și amestecă până se omogenizează. Transferă compoziția într-un posh cu sprit.
Pas finalizat
2.
Prăjrea aluatului
Punem o tigaie pe foc, adăugăm ulei și, când este încins, formează churros direct în tigaie. Prăjim pe ambele părți și apoi scoatem pe șervețele de hârtie absorbante. Procedăm la fel până se termină toată compoziția.
Pas finalizat
3.
Tăvălim churros
Într-un alt bol, amestecăm zahărul cu scorțișoara. Tăvălim churros prin acest amestec.
Pas finalizat
4.
Ganache de ciocolata
Într-un vas, adăugăm frișca lichida și, când dă într-un clocot, adăugăm și ciocolata. Amestecăm încet, dinspre centru spre exterior până se topește ciocolata și devine o compoziție omogenă.
Pas finalizat
5.
Servește churros cu ganache-ul de ciocolată.
Pas finalizat
Note
https://youtube.com/shorts/TjkePow21M0?feature=share
Lasă un răspuns