Clatite integrale cu gem de afine
super ușor
Clatite integrale cu gem de afine
Mod de preparare
Pentru a pregati compozitia de clatite adauga faina integrala ”Făina lui Enache”, laptele, sarea, zaharul frecat cu oua, sa se topeasca, vanilia si praful de copt intr-un bol potrivit. Amesteca energic pentru a dizolva zaharul. Amesteca bine cu un tel si lasa un pic deoparte.
Toarna compozitia lichida peste mixul de faina si amesteca usor cu o spatula. Adauga si sucul de lamaie, care va activa praful de copt si amesteca pentru a-l incorpora. Pentru a obtine clatite pufoase, compozitia de clatite nu trebuie amestecata mult.
Incinge o tigaie teflonata sau de fonta si adauga un varf de ulei . Întinde uleiul pe suprafata tigaii (excesul poate fi absorbit cu un servetel) si toarna cu o lingura generoasa sau cu un polonic mai mic cantitatea dorita din compozitia de clatite.
Lasa clatita la copt aprox. 1-2 minute, la foc mic spre mediu. Cand suprafata superioara prezinta bule si devina mata, iar suprafata interioara este bine rumenita, clatita se poate intoarce. Se mai coace aprox. 1 minut.
Transfera clatitele coapte pe o farfurie larga si procedeaza la fel cu restul compozitiei de clatite.
Clatitele se servesc calde unse cu o lingura generoasa de gem de afine impreuna cu fructe și cu sirop de ciocolata deasupra.
Pofta buna!
Pași de urmat
Amesteca energic pentru a dizolva zaharul cu ouale.

Pentru a pregati compozitia de clatite adauga faina integrala ”Făina lui Enache” intr-un bol potrivit.

Toarna compozitia lichida peste mixul de faina si amesteca usor cu o spatula

Amesteca bine cu un tel si lasa un pic deoparte.

Incinge o tigaie teflonata sau de fonta si adauga un varf de ulei .

Transfera clatitele coapte pe o farfurie larga si procedeaza la fel cu restul compozitiei de clatite.

Transfera clatitele coapte pe o farfurie larga si procedeaza la fel cu restul compozitiei de clatite.

Clatitele se servesc calde unse cu o lingura generoasa de gem de afine impreuna cu fructe și cu sirop de ciocolata deasupra.

Lasă un răspuns