Clatite integrale cu gem de afine

Clatite integrale cu gem de afine
Mod de preparare
Pentru a pregati compozitia de clatite adauga faina integrala ”Făina lui Enache”, laptele, sarea, zaharul frecat cu oua, sa se topeasca, vanilia si praful de copt intr-un bol potrivit. Amesteca energic pentru a dizolva zaharul. Amesteca bine cu un tel si lasa un pic deoparte.
Toarna compozitia lichida peste mixul de faina si amesteca usor cu o spatula. Adauga si sucul de lamaie, care va activa praful de copt si amesteca pentru a-l incorpora. Pentru a obtine clatite pufoase, compozitia de clatite nu trebuie amestecata mult.
Incinge o tigaie teflonata sau de fonta si adauga un varf de ulei . Întinde uleiul pe suprafata tigaii (excesul poate fi absorbit cu un servetel) si toarna cu o lingura generoasa sau cu un polonic mai mic cantitatea dorita din compozitia de clatite.
Lasa clatita la copt aprox. 1-2 minute, la foc mic spre mediu. Cand suprafata superioara prezinta bule si devina mata, iar suprafata interioara este bine rumenita, clatita se poate intoarce. Se mai coace aprox. 1 minut.
Transfera clatitele coapte pe o farfurie larga si procedeaza la fel cu restul compozitiei de clatite.
Clatitele se servesc calde unse cu o lingura generoasa de gem de afine impreuna cu fructe și cu sirop de ciocolata deasupra.
Pofta buna!

No Reviews

Pași de urmat

1.

Amesteca energic pentru a dizolva zaharul cu ouale.

Amesteca energic pentru a dizolva zaharul cu ouale. Amesteca bine cu un tel si lasa un pic deoparte.
Pas finalizat
2.

Pentru a pregati compozitia de clatite adauga faina integrala ”Făina lui Enache” intr-un bol potrivit.

Pentru a pregati compozitia de clatite adauga faina integrala ”Făina lui Enache”, laptele, sarea, zaharul frecat cu oua, sa se topeasca, vanilia si praful de copt intr-un bol potrivit.
Pas finalizat
3.

Toarna compozitia lichida peste mixul de faina si amesteca usor cu o spatula

Toarna compozitia lichida peste mixul de faina si amesteca usor cu o spatula. Adauga si sucul de lamaie, care va activa praful de copt si amesteca pentru a-l incorpora. Pentru a obtine clatite pufoase, compozitia de clatite nu trebuie amestecata mult.
Pas finalizat
4.

Amesteca bine cu un tel si lasa un pic deoparte.

Amesteca energic pentru a dizolva zaharul. Amesteca bine cu un tel si lasa un pic deoparte. Toarna compozitia lichida peste mixul de faina si amesteca usor cu o spatula.
Pas finalizat
5.

Incinge o tigaie teflonata sau de fonta si adauga un varf de ulei .

Incinge o tigaie teflonata sau de fonta si adauga un varf de ulei . Întinde uleiul pe suprafata tigaii (excesul poate fi absorbit cu un servetel) si toarna cu o lingura generoasa sau cu un polonic mai mic cantitatea dorita din compozitia de clatite. Lasa clatita la copt aprox. 1-2 minute, la foc mic spre mediu. Cand suprafata superioara prezinta bule si devina mata, iar suprafata interioara este bine rumenita, clatita se poate intoarce. Se mai coace aprox. 1 minut.
Pas finalizat
6.

Transfera clatitele coapte pe o farfurie larga si procedeaza la fel cu restul compozitiei de clatite.

Transfera clatitele coapte pe o farfurie larga si procedeaza la fel cu restul compozitiei de clatite. Clatitele se servesc calde unse cu o lingura generoasa de gem de afine .
Pas finalizat
7.

Transfera clatitele coapte pe o farfurie larga si procedeaza la fel cu restul compozitiei de clatite.

Transfera clatitele coapte pe o farfurie larga si procedeaza la fel cu restul compozitiei de clatite.
Pas finalizat
8.

Clatitele se servesc calde unse cu o lingura generoasa de gem de afine impreuna cu fructe și cu sirop de ciocolata deasupra.

Clatitele se servesc calde unse cu o lingura generoasa de gem de afine impreuna cu fructe și cu sirop de ciocolata deasupra. Pofta buna!
Pas finalizat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *