Beigli – Desertul Copilãriei

Peste 60 minute

medium

4

Beigli, este desertul care nu lipsea niciodată de pe masa de sãrbãtori.
Fãcând această rețetă, mi-am adus aminte de copilărie, când o pregăteam împreună cu mama, bunica si sora mea.

5 from 1 Review

Ingrediente

Modifică numărul de porții
500 ml Lapte cãlduț
2 Oua
100 ml Ulei
100 gr Zahăr
15 gr Drojdie uscată
800 gr Fainã intrgralã de grâu (Fãina lui Enache)
Pentru umplutură
400 gr brânzã 8 lg zahãr 4 lg gris
6 mere rase 4 lg zahãr 2 lg scorțișoarã
150 gr mac mãcinat 4 lg zahãr
150 gr nucã mãcinatã 4 lg zahăr

Pași de urmat

1.

Aluat

Pentru început, în laptele cãlduț adãugam uleiul, zahărul, ouăle si drojdia, amestecãm pana ce se omogenizează totul. Dupã ce am amestecat bine, adaugăm faina, panã ce aluatul nu mai e lipicios. Daca e nevoie mai putem pune 100 gr de făinã în plus.
Pas finalizat
2.

Pregãtirea ruladelor

Lăsăm aluatul la odihnit timp de 1 ora, în acest timp pregatim umpluturile. Măcinăm nuca, macul, curatãm merele si le dãm pe rãzãtoare. Le pregătim in boluri După ce aluatul și-a dublat volumul, il împărațim in 4 pãrți egale. Întindem aluatul, așezăm umplutura si rulam, continuam pana ce terminăm aluatul si umpluturile.
Pas finalizat
3.

Coacere

Când sunt gata, le așezãm in tavã, le ungem cu ou bătut, și opțional punem pune puțin zahăr desupra. Pornim cuptorul la 180 grade, în acest timp, lasãm la odihnit beigli. Le coacem timp de 40-45 min la 180 grade Pofta Buna!
Pas finalizat

Note

1 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *