Beigli – Desertul Copilãriei
Beigli, este desertul care nu lipsea niciodată de pe masa de sãrbãtori.
Fãcând această rețetă, mi-am adus aminte de copilărie, când o pregăteam împreună cu mama, bunica si sora mea.
5
from
1
Review
Ingrediente
Modifică numărul de porții
500 ml Lapte cãlduț | |
2 Oua | |
100 ml Ulei | |
100 gr Zahăr | |
15 gr Drojdie uscată | |
800 gr Fainã intrgralã de grâu (Fãina lui Enache) |
Pentru umplutură
400 gr brânzã 8 lg zahãr 4 lg gris | |
6 mere rase 4 lg zahãr 2 lg scorțișoarã | |
150 gr mac mãcinat 4 lg zahãr | |
150 gr nucã mãcinatã 4 lg zahăr |
Pași de urmat
1.
Aluat
Pentru început, în laptele cãlduț adãugam uleiul, zahărul, ouăle si drojdia, amestecãm pana ce se omogenizează totul. Dupã ce am amestecat bine, adaugăm faina, panã ce aluatul nu mai e lipicios. Daca e nevoie mai putem pune 100 gr de făinã în plus.
Pas finalizat
2.
Pregãtirea ruladelor
Lăsăm aluatul la odihnit timp de 1 ora, în acest timp pregatim umpluturile. Măcinăm nuca, macul, curatãm merele si le dãm pe rãzãtoare. Le pregătim in boluri După ce aluatul și-a dublat volumul, il împărațim in 4 pãrți egale. Întindem aluatul, așezăm umplutura si rulam, continuam pana ce terminăm aluatul si umpluturile.
Pas finalizat
3.
Coacere
Când sunt gata, le așezãm in tavã, le ungem cu ou bătut, și opțional punem pune puțin zahăr desupra. Pornim cuptorul la 180 grade, în acest timp, lasãm la odihnit beigli. Le coacem timp de 40-45 min la 180 grade Pofta Buna!
Pas finalizat
Super rețetă, sunt pufoși si delicioși 🥰