Turtă Mediteraneană

Această turtă mediteraneană este o pizza gustoasă cu vegetale și brânză, încărcată cu ingrediente mediteraneene clasice. Se folosește o  bază de aluat de pizza crocant și acoperit cu pesto, roșii cherry, măsline kalamata, ceapă roșie, rucola și brânză feta. Această turtă este rapidă și ușor de făcut, dar și greu de uitat!

No Reviews

Ingrediente

Modifică numărul de porții
1 aluat de pizza pentru care găsiți rețeta aici
1/2 cană de sos Pesto
100g brânză Mozzarella răzuită
1 cană roșii Cherry tăiate în două
1/2 cană ceapă roșie tăiată felii
1/2 cană măsline, de preferință fără sâmburi
2 linguri ulei de măsline
rucola proaspătă
Brânză Feta

Informații nutriționale

253 Calorii
17,2 g Grăsimi
2,4 g Zahăr
14,4 g Carbohidrați
10,6 g Proteine

Pași de urmat

1.

Încălziți cuptorul

Primul pas este acela de a preâncălzi cuptorul la temperatura de 220 grade celsius.
Pas finalizat
2.

Pregătiți aluatul și ingredientele

Împărțiți aluatul de pizza în 2 și transferați fiecare porție pe o suprafață cu făină. Rulați ușor aluatul într-un dreptunghi sau oval cu grosimea de 4-5 milimetri. Transferați fiecare aluat rulat pe o tavă mare tapetată cu hârtie de copt. Lăsați aluatul să se odihnească timp de 5 minute și folosiți mâinile pentru a întinde aluatul puțin mai mult dacă este necesar.
Adăugați sosul pesto și întindeți uniform peste aluatul de pizza. Puneți uniform mozzarella, roșiile, ceapa roșie și măslinele peste aluat.
Pas finalizat
3.

Coacere și servire

Introduceți tava la cuptorul preîncălzit la 220 grade și lăsați la copt aproximativ 10 minute, până când mozzarella capătă o culoare maro-auriu.
După ce turta este gata, stropiți-o cu ulei de măsline și puneți peste ea rucola și feta. Scoateți tava și transferați turta pe o placă de tăiat. Tăiați-o apoi în 4-6 bucăți (triunghiuri) cu un cuțit sau un tăietor de pizza.
Pas finalizat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *