Aluat de pizza ușor și gustos

Acest aluat ușor de casă face cea mai bună crustă de pizza crocantă, moale, aerisită și aromată. Este o rețetă perfectă pentru începători.

No Reviews

Ingrediente

Modifică numărul de porții
300g Făină de grâu 000
1 linguriță sare
200g apă călduță
5g droijdie uscată
15g ulei de măsline

Informații nutriționale

305 Calorii
4,3 g Grăsimi
0,2 g Zaharuri
57,5 g Carbohidrați
8,1 g Proteine

Pași de urmat

1.

Pregătiți ingredientele uscate

Se amestecă făina și sarea într-un castron mare.
Pas finalizat
2.

Se amestecă ingredientele umede cu cele uscate

Combinați apa, drojdia și uleiul de măsline într-un castron mic și turnați apoi amestecul umed în amestecul de făină. Amestecați bine cu o spatulă de silicon pentru a se combina până când nu este vizibilă făina uscată în bol. Asigurați-vă că răzuiți părțile laterale ale vasului cu spatula.
Pas finalizat
3.

Frământați aluatul

Transferați amestecul de aluat pe o suprafață curată și ușor unsă. Uleiul va ajuta să nu se lipească inițial aluatul de mâini. Puteți chiar să vă ungeți ușor mâinile. Frământați cu mâinile până când aluatul este omogen și deloc lipicios, aproximativ 5-10 minute. Pentru a framanta, impingeti aluatul in jos si in exterior folosind palmele mainilor. Îndoiți aluatul în jumătate și apăsați în jos. Repetați această mișcare împingând aluatul în jos și în exterior, apoi pliându-l. Acest lucru ajută la creșterea rezistenței glutenului în aluat, care este responsabil pentru a face pâinea pufoasă. Un aluat bine frământat este neted și își poate menține forma. Când apăsați ferm bila de aluat cu degetul, adâncitura ar trebui să revină imediat. Dacă nu revine și rămâne ca o gropiță, continuați să frământați încă câteva minute.
Pas finalizat
4.

Dospirea aluatului

Puneți aluatul într-un recipient și acoperiți cu o pânză uscată sau cu folie alimentară. Lăsați aluatul să se odihnească și să dospească timp de 2-3 ore la temperatura camerei sau peste noapte la frigider. Îl puteți lăsa la frigider cu până la 2 zile înainte de utilizare. Cu toate acestea, s-ar putea să descoperiți că aluatul începe să miroasă a alcool din cauza fermentației excesive, dar este încă comestibil. Bilele de aluat aproape își vor dubla dimensiunea în timpul dospirii.
Pas finalizat
5.

Transformați aluatul în pizza

După dospire, folosiți-vă imaginația și transformați aluatul în cea mai delicioasă pizza, după bunul plac. Poftă bună!
Pas finalizat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *