Aluat de pizza ușor și gustos
Acest aluat ușor de casă face cea mai bună crustă de pizza crocantă, moale, aerisită și aromată. Este o rețetă perfectă pentru începători.
No Reviews
Ingrediente
Modifică numărul de porții
300g Făină de grâu 000 | |
1 linguriță sare | |
200g apă călduță | |
5g droijdie uscată | |
15g ulei de măsline |
Informații nutriționale
305
Calorii
4,3 g
Grăsimi
0,2 g
Zaharuri
57,5 g
Carbohidrați
8,1 g
Proteine
Pași de urmat
1.
Pregătiți ingredientele uscate
Se amestecă făina și sarea într-un castron mare.
Pas finalizat
2.
Se amestecă ingredientele umede cu cele uscate
Combinați apa, drojdia și uleiul de măsline într-un castron mic și turnați apoi amestecul umed în amestecul de făină. Amestecați bine cu o spatulă de silicon pentru a se combina până când nu este vizibilă făina uscată în bol. Asigurați-vă că răzuiți părțile laterale ale vasului cu spatula.
Pas finalizat
3.
Frământați aluatul
Transferați amestecul de aluat pe o suprafață curată și ușor unsă. Uleiul va ajuta să nu se lipească inițial aluatul de mâini. Puteți chiar să vă ungeți ușor mâinile. Frământați cu mâinile până când aluatul este omogen și deloc lipicios, aproximativ 5-10 minute. Pentru a framanta, impingeti aluatul in jos si in exterior folosind palmele mainilor. Îndoiți aluatul în jumătate și apăsați în jos. Repetați această mișcare împingând aluatul în jos și în exterior, apoi pliându-l. Acest lucru ajută la creșterea rezistenței glutenului în aluat, care este responsabil pentru a face pâinea pufoasă. Un aluat bine frământat este neted și își poate menține forma. Când apăsați ferm bila de aluat cu degetul, adâncitura ar trebui să revină imediat. Dacă nu revine și rămâne ca o gropiță, continuați să frământați încă câteva minute.
Pas finalizat
4.
Dospirea aluatului
Puneți aluatul într-un recipient și acoperiți cu o pânză uscată sau cu folie alimentară. Lăsați aluatul să se odihnească și să dospească timp de 2-3 ore la temperatura camerei sau peste noapte la frigider. Îl puteți lăsa la frigider cu până la 2 zile înainte de utilizare. Cu toate acestea, s-ar putea să descoperiți că aluatul începe să miroasă a alcool din cauza fermentației excesive, dar este încă comestibil. Bilele de aluat aproape își vor dubla dimensiunea în timpul dospirii.
Pas finalizat
5.
Transformați aluatul în pizza
După dospire, folosiți-vă imaginația și transformați aluatul în cea mai delicioasă pizza, după bunul plac.
Poftă bună!
Pas finalizat
Lasă un răspuns