Aluat foiletaj pentru orice fel de plăcintă

Aerat, untos și delicat, această rețetă de aluat de plăcintă este singura de care aveți nevoie pentru orice plăcintă dulce pe care doriți să o gătiți. În plus, îl poți face în casă cu doar câteva ingrediente simple și în doar 15 minute. Serios, cine mai are nevoie sa cumpere aluat din magazin, atunci când aluatul  preparat în casă este mult mai bun, mai aerat și delicios? Chiar nu există comparație.

No Reviews

Ingrediente

Modifică numărul de porții
375g Făină de grâu
1 lingură zahăr
1 linguriță sare
1 cană unt rece tăiat cubulețe
1/2 cană apă rece ca gheața

Informații nutriționale

380 Calorii
23,5g Grăsimi
1,7g Zahăr
37,4g Carbohidrați
5,1g Proteine

Pași de urmat

1.

Pregătiți amestecul de aluat

Într-un robot de bucătărie adaugă făina, zahărul, sarea și untul tăiat cuburi. Porniți robotul pe modul de impulsuri timp de 1 minut, până când amestecul de făină se transformă într-o consistență formată din bulgărași mici, asemănătoare pesmetului. Presărați apă cu gheață în amestec (apa cu gheață este cheia aici). Închideți capacul și continuați să porniți și să opriți robotul pentru încă 1 minut. Dacă strângeți bulărașii împreună și aceștia se lipesc, înseamnă că aluatul este gata.
Transferați aluatul bulgărași într-o pungă mare. Strângeți cu mâinile pentru a aduna bulgărașii laolaltă, până se transformă într-o minge de aluat frumoasă și netedă. Folosirea mănușilor de unică folosință va ajuta la prevenirea topirii prea rapide a untului, deoarece manipularea directă a aluatului de plăcintă cu mâinile goale va face ca untul din aluat să se topească mult mai repede, făcând aluatul lipicios.
Pas finalizat
2.

Finalizați aluatul

Împărțiți bila de aluat în jumătate. Pune una dintre bucăți la frigider, iar cealaltă, puneți-o între două bucăți de hârtie de pergament mare sau folie alimentară. Aplatizați-o cu un sucitor. Transferați-o la frigider și repetați cu a doua bilă de aluat. Vei avea 2 discuri egale. (De câte ori nu lucrați cu una dintre bucățile de aluat, puneți-o la frigider).
Luați câte un disc de aluat și împăturiți-l în jumătate. Întoarceți aluatul la 90 de grade și îndoiți-l din nou pentru a forma aproximativ un pătrat. Întindeți fiecare aluat cu un sucitor într-un cer. Repetați acest pas încă o dată (pliere și rulare). Astfel se creează aluatul de foietaj laminat, care este alcătuit din mai multe straturi de aluat alternant și unt. Înfășurați aluatul strâns în folie de plastic sau păstrați-l între hârtiile de pergament și lăsați-l la frigider pentru cel puțin 1 oră înainte de a-l folosi pentru a face o plăcintă.
Pas finalizat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.