Tort cu morcov si faina integrala de secara
Un tort usor de facut si cu un gust surprinzator de bun
5
from
2
Reviews
Ingrediente
Modifică numărul de porții
300 g morcov | |
300 g faina de secara integrala | |
300 g zahar | |
300 g ulei | |
3 buc oua | |
10 g praf de copt | |
10 g bicarbonat de sodiu | |
15 g scortisoara pudra | |
400 g ciocolata alba | |
500 ml frisca lichida | |
10 g gelatina | |
200 g fructe de padure congelate | |
50 g zahar/ sau mai mult daca doriti dulce | |
10 g amidon de porumb | |
Pași de urmat
1.
Pregatirea cremei
Topim ciocolata impreuna cu 300 ml frisca lichida la microunde apoi o lasam la frigider pana cand coacem blatul si il racim . Dupa racirea blatului si feliere mixam restul de frisca apoi adaugam ciocolata de la frigider si gelatina hidratata in 50 mlde apa si incalzita/dizolvata la baie marina sau microunde . Omogenizam ingredientele si umplem blaturile apoi lasam la rece cca 1 ora .
Pregatirea blatului punem in vasul robotului uleiul, ouale si zaharul si mixam foarte foarte bine cca 15 minute sau pana se topeste zaharul si capata consistenta unei maioneze . Adaugam praful de copt si bicarbonatul stinse cu otet sau lamaie . omogenizam foarte bine si faina si punem la copt in forma de 24-26 cm. 40 minute la 180 grade si verificam cu scobitoarea daca este copt bine . In timpul coacerii blatului pregatim sosul de fructe .fierbem pe foc cu cca 50 ml apa si dupa 5-10 minute adaugam amidonul dizolvat in apa . Mai lasa pe foc 2-3 minute si lasam piureul la racit ptr al folosii la decor .
Pas finalizat
2.
Asamblare tort
Punem in inel prima felie de tort ,acoperim cu crema apoi a doua felie si tot asa pana le terminam . Dam tortul la frigider minim o ora innainte de a fii servit
Pas finalizat
2 Comments
-
Adriana Micsa
Arata super baftaaaa …la cat mai multe !
Arata foarte bine și sigur este și foarte gustos despre aspect ce sa vorbim este totul perfect as cumpără acest tort .