Tort cu morcov si faina integrala de secara

3 ore

super ușor

12

Un tort usor de facut si cu un gust surprinzator de bun

5 from 2 Reviews

Ingrediente

Modifică numărul de porții
300 g morcov
300 g faina de secara integrala
300 g zahar
300 g ulei
3 buc oua
10 g praf de copt
10 g bicarbonat de sodiu
15 g scortisoara pudra
400 g ciocolata alba
500 ml frisca lichida
10 g gelatina
200 g fructe de padure congelate
50 g zahar/ sau mai mult daca doriti dulce
10 g amidon de porumb

Pași de urmat

1.

Pregatirea cremei

Topim ciocolata impreuna cu 300 ml frisca lichida la microunde apoi o lasam la frigider pana cand coacem blatul si il racim . Dupa racirea blatului si feliere mixam restul de frisca apoi adaugam ciocolata de la frigider si gelatina hidratata in 50 mlde apa si incalzita/dizolvata la baie marina sau microunde . Omogenizam ingredientele si umplem blaturile apoi lasam la rece cca 1 ora .
Pregatirea blatului punem in vasul robotului uleiul, ouale si zaharul si mixam foarte foarte bine cca 15 minute sau pana se topeste zaharul si capata consistenta unei maioneze . Adaugam praful de copt si bicarbonatul stinse cu otet sau lamaie . omogenizam foarte bine si faina si punem la copt in forma de 24-26 cm. 40 minute la 180 grade si verificam cu scobitoarea daca este copt bine . In timpul coacerii blatului pregatim sosul de fructe .fierbem pe foc cu cca 50 ml apa si dupa 5-10 minute adaugam amidonul dizolvat in apa . Mai lasa pe foc 2-3 minute si lasam piureul la racit ptr al folosii la decor .
Pas finalizat
2.

Asamblare tort

Punem in inel prima felie de tort ,acoperim cu crema apoi a doua felie si tot asa pana le terminam . Dam tortul la frigider minim o ora innainte de a fii servit
Pas finalizat

2 Comments

  • Dicu Viorica

    Arata foarte bine și sigur este și foarte gustos despre aspect ce sa vorbim este totul perfect as cumpără acest tort .

  • Adriana Micsa

    Arata super baftaaaa …la cat mai multe !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *