Savarine cu faina integrala de secara
O reteta usoara si delicioasa
No Reviews
Ingrediente
Modifică numărul de porții
3 B oua | |
350-400 g faina de secara integrala | |
200 ml lapte | |
7 g drojdie uscata | |
100 g zahar | |
100 g unt | |
200 g toping de fructe de padure sau piure facut in casa | |
300 g zahar pentru sirop (fiert impreuna cu 500 ml apa si esenta) | |
300 ml frisca lichida aromatizata cu vanilie esenta sau zahar |
Pași de urmat
1.
pregatirea aluatului
Se pun la framantat in bol laptele caldut impreuna cu ouale, drojdia, zaharul si faina adaugata treptat. Se framata foarte bine un aluat moale si lipicios (il punem in forme cu lingura) la final adaugam untul si continuam framantarea pana se incroporeaza bine. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul .
Dupa dospire ungem o lingura cu ulei si punem aluatul in formele unse si tapetate cu faina. Lasam iarasi la dospit cca 20-25 minute. Coacem savarinele pana devin putin aurii . 180 g cca 15-20 minute . Le lasam la racit timp in care mixam foarte bine frisca si apoi le insiropam foarte foarte bine. Seumplu cu frisca dupa plac si se decoreaza cu topping sau piure de fructe facut in casa . Pofta buna .
Pas finalizat
Lasă un răspuns