Savarine cu faina integrala de secara

3 ore

super ușor

9

O reteta usoara si delicioasa

No Reviews

Ingrediente

Modifică numărul de porții
3 B oua
350-400 g faina de secara integrala
200 ml lapte
7 g drojdie uscata
100 g zahar
100 g unt
200 g toping de fructe de padure sau piure facut in casa
300 g zahar pentru sirop (fiert impreuna cu 500 ml apa si esenta)
300 ml frisca lichida aromatizata cu vanilie esenta sau zahar

Pași de urmat

1.

pregatirea aluatului

Se pun la framantat in bol laptele caldut impreuna cu ouale, drojdia, zaharul si faina adaugata treptat. Se framata foarte bine un aluat moale si lipicios (il punem in forme cu lingura) la final adaugam untul si continuam framantarea pana se incroporeaza bine. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul .
Dupa dospire ungem o lingura cu ulei si punem aluatul in formele unse si tapetate cu faina. Lasam iarasi la dospit cca 20-25 minute. Coacem savarinele pana devin putin aurii . 180 g cca 15-20 minute . Le lasam la racit timp in care mixam foarte bine frisca si apoi le insiropam foarte foarte bine. Seumplu cu frisca dupa plac si se decoreaza cu topping sau piure de fructe facut in casa . Pofta buna .
Pas finalizat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *