Prăjitură de post Kinder Delice cu cocos

60 de minute

super ușor

8

Cine spune că prăjiturile de post nu sunt gustoase? Astăzi dărmăm orice barieră preparând o prăjitură delicioasă pentru zilele de post.

3 from 1 Review

Ingrediente

Modifică numărul de porții
200 g făină integrală de secară
250 ml lapte de soia
200 g xilitol
o linguriță praf de copt
o lingură cacao
3 linguri pudră de roșcove
60 ml ulei de măsline
o jumătate de linguriță sare
o lingură oțet
o lingură esență rom
Pentru cremă
300 ml cremă de cocos
o lingură făină integrală de secară
o lingură amidon de porumb
100 g xilitol
50 ml ulei de cocos
o lingură vanilie Bourbon
50 g nucă de cocos
100 g cremă ciocolată amăruie de post
20 g zahăr pudră vanilat

Pași de urmat

1.

Pregătim ingredientele

Adunăm toate ingredientele necesare. Laptele de soia și crema de cocos trebuie ținute la frigider până la momentul utilizării.
Pas finalizat
2.

Pregătim crema

Într-o oală micuță punem crema de cocos, făina, amidonul și xilitolul. Le punem la încălzit pe foc, amestecând continuu cu telul. În momentul în care se îngroașă, adăugăm vanilia. Amestecăm încă câteva minute, apoi oprim focul. Lăsăm la răcit crema.
Pas finalizat
3.

Pregătim ingredientele uscate

Într-un bol adăugăm făina integrală de secară, sarea, praful de copt, cacao și pudra de roșcove. Le amestecăm bine.
Pas finalizat
4.

Pregătim ingredientele lichide

Într-un alt bol punem laptele de soia, uleiul, oțetul, esența de rom și le amestecăm. Adăugăm mai apoi xilitolul și le mixăm până când se topește.
Pas finalizat
5.

Pregătim aluatul

Adăugăm ingredientele uscate peste cele umede și le amestecăm până dispar cocoloașele.
Pas finalizat
6.

Coacem aluatul

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt turnăm aluatul pe care îl nivelăm. Băgăm tava la cuptor pentru 15 minute.
Pas finalizat
7.

Răcim blatul

Scoatem blatul din tavă și îl lăsăm la răcit.
Pas finalizat
8.

Preparăm crema

Peste crema care s-a răcit adăugăm cocosul și uleiul de cocos, și le amestecăm bine.
Pas finalizat
9.

Umplem blatul

Tăiem blatul la jumătate. Toată crema o așezăm pe o singură jumătate a acestuia, iar deasupra așezăm cealaltă jumătate de blat, ajutându-ne de hârtie de copt.
Pas finalizat
10.

Ornăm blatul

Ungem blatul cu crema de ciocolată. Îl băgăm la frigider timp de 2 ore.
Pas finalizat
11.

Decorăm prăjitura

Scoatem prăjitura de la frigider. Presărăm zahărul pudră vanilat deasupra acesteia. Tăiem prăjitura în formă de dreptunghiuri și o savurăm :)
Pas finalizat

1 Comment

  • Sorina

    Foarte bună rețeta, am încercat și eu, făina de la Enache Morărit întregește toată compoziția!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *