Prăjitură de post Kinder Delice cu cocos
Cine spune că prăjiturile de post nu sunt gustoase? Astăzi dărmăm orice barieră preparând o prăjitură delicioasă pentru zilele de post.
3
from
1
Review
Ingrediente
Modifică numărul de porții
200 g făină integrală de secară | |
250 ml lapte de soia | |
200 g xilitol | |
o linguriță praf de copt | |
o lingură cacao | |
3 linguri pudră de roșcove | |
60 ml ulei de măsline | |
o jumătate de linguriță sare | |
o lingură oțet | |
o lingură esență rom |
Pentru cremă
300 ml cremă de cocos | |
o lingură făină integrală de secară | |
o lingură amidon de porumb | |
100 g xilitol | |
50 ml ulei de cocos | |
o lingură vanilie Bourbon | |
50 g nucă de cocos | |
100 g cremă ciocolată amăruie de post | |
20 g zahăr pudră vanilat |
Pași de urmat
1.
Pregătim ingredientele
Adunăm toate ingredientele necesare. Laptele de soia și crema de cocos trebuie ținute la frigider până la momentul utilizării.
Pas finalizat
2.
Pregătim crema
Într-o oală micuță punem crema de cocos, făina, amidonul și xilitolul. Le punem la încălzit pe foc, amestecând continuu cu telul. În momentul în care se îngroașă, adăugăm vanilia. Amestecăm încă câteva minute, apoi oprim focul. Lăsăm la răcit crema.
Pas finalizat
3.
Pregătim ingredientele uscate
Într-un bol adăugăm făina integrală de secară, sarea, praful de copt, cacao și pudra de roșcove. Le amestecăm bine.
Pas finalizat
4.
Pregătim ingredientele lichide
Într-un alt bol punem laptele de soia, uleiul, oțetul, esența de rom și le amestecăm. Adăugăm mai apoi xilitolul și le mixăm până când se topește.
Pas finalizat
5.
Pregătim aluatul
Adăugăm ingredientele uscate peste cele umede și le amestecăm până dispar cocoloașele.
Pas finalizat
6.
Coacem aluatul
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt turnăm aluatul pe care îl nivelăm. Băgăm tava la cuptor pentru 15 minute.
Pas finalizat
7.
Răcim blatul
Scoatem blatul din tavă și îl lăsăm la răcit.
Pas finalizat
8.
Preparăm crema
Peste crema care s-a răcit adăugăm cocosul și uleiul de cocos, și le amestecăm bine.
Pas finalizat
9.
Umplem blatul
Tăiem blatul la jumătate. Toată crema o așezăm pe o singură jumătate a acestuia, iar deasupra așezăm cealaltă jumătate de blat, ajutându-ne de hârtie de copt.
Pas finalizat
10.
Ornăm blatul
Ungem blatul cu crema de ciocolată. Îl băgăm la frigider timp de 2 ore.
Pas finalizat
11.
Decorăm prăjitura
Scoatem prăjitura de la frigider. Presărăm zahărul pudră vanilat deasupra acesteia. Tăiem prăjitura în formă de dreptunghiuri și o savurăm :)
Pas finalizat
Foarte bună rețeta, am încercat și eu, făina de la Enache Morărit întregește toată compoziția!