Rulouri integrale umplute cu dovleac

90

medium

16

Am pregatit aceste rulouri deoarece imi aduc aminte de copilaria mea si de bunica, de faptul ca o ajutam mereu în bucătărie și de mirosul preparatelor gătite cu drag.
Toamna ne încântă mereu cu merinde din belșug iar cum dovleacul este vedeta sezonului am pregatit cu ajutorul fainii integrale da la Enache Morarit cele mai bune rulouri umplute cu dovleac

4.25 from 4 Reviews

Ingrediente

Modifică numărul de porții
500 g Faina
250 ml Lapte
100 g Zahar
50 g Unt la temperatura camerei
10 g Drojdie uscata
2 buc Oua
1 praf Sare
1 lingurita Esență de vanilie
300 g Dovleac calit
2 gălbenușuri de ou și 2 linguri de lapte pentru uns rulourile cu dovleac
1 lingurita Unt Pentru uns tava

Informații nutriționale

Pași de urmat

1.

Pasul 1 pregătirea ingredientelor

Se pregătesc ingredientele pe masa de lucru pentru a ajunge la temperatura camerei
Pas finalizat
2.

Pasul 2

Laptele trebuie sa fie caldut, se adauga peste el zaharul, drojdia și o lingurita de faina din cantitatea totala. Se amestecă și se lasă 5 minute sa se activeze
Pas finalizat
3.

Pasul 3

Peste faina se adauga sarea, se amesteca și se formează un crater în mijloc
Pas finalizat
4.

Pasul 4

Se adauga peste faina amestecul de pate cu drojdia activata
Pas finalizat
5.

Pasul 5

Se adauga și cele 2 oua la temperatura camerei peste ingredientele menționate mai sus și se framanta aluatul
Pas finalizat
6.

Pasul 6

Se incorporeaza în aluat esență de vanilie si untul ce trebuie sa fie la temperatura camerei.
Pas finalizat
7.

Pasul 7

Aluatul obtinut se acoperă și se lasă la dospit aproximativ o ora.
Pas finalizat
8.

Pasul 8

Aluatul se intinde intr-o foaie subțire dreptunghiulara oe masa de lucru.
Pas finalizat
9.

Pasul 9

Se intinde pe toata suprafață aluatului dovleacul
Pas finalizat
10.

Pasul 10

Se ruleaza aluatul nu foarte strans.
Pas finalizat
11.

Pasul 11

Se taie în bucăți aproximativ egale și se aseaza intr-o tava unsa cu unt.
Pas finalizat
12.

Pasul 12

Se acoperă tava si se lasa rulourile la crescut timp de aproximativ 30 de minute
Pas finalizat
13.

Pasul 13

Se preîncălzește cuptorul la 180°C și se amesteca cele 2 gălbenușuri cu laptele după care se ung rulourile cu o pensula și se introduce tava în cuptor . Se lasa 30 de minute.
Pas finalizat
14.

Pasul 13

Se scoate tava din cuptor se lasa puțin sa se raceasca iar după preferințe se presară zahăr pudră peste rulouri. Mulțumesc pentru urmărire. Pofta buna!
Pas finalizat

Note

4 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *