Placinta de secara cu gutui

60

ușor

12

Galbenă gutuie,
Dulce, amăruie,
Lampă la fereastră
Toată iarna noastră! ( Adrian Păunescu)

Am inceput cu aceste versuri deoarece se potrivesc de minune mai ales ca mai sunt cateva zile de toamna si iarna vine cu pasi repezi .
Am ales sa pregatesc o retata foarte usoara si anume placinta cu faina de secara de la Enache – Morarit si umutura de gutui.

5 from 1 Review

Ingrediente

Modifică numărul de porții
250 g Gris
200 g Zahar
1 praf Sare
10 g Praf de copt
8 h Zahar vanilat
250 g Faina de secara Enache Morarit
6 Gutui
4 linguri Zahar
Ingredientele lichide sunt:
350 ml Lapte
50 g Unt

Pași de urmat

1.

Primul pas pregatirea ingredientelor uscate

Intr-un bol se adauga grisul, zaharul, praful de sare, praful de copt, zaharul vanilat si faina de secara de la Enache Morarit. Se amesteca bine cu un tel si acesta este blatul de la placinta ce urmeaza sa fie pregatita.
Pas finalizat
2.

Pasul 2 pregatirea umpluturii

Am dat pe razatoare gutuile si le-am amestecat cu cele 4 linguri de zahar.
Pas finalizat
3.

Pasul 3 se pregătesc ingredientele lichide

Peste laptele cald se pune untul si se amesteca pana ce acesta se topeste
Pas finalizat
4.

Pasul 4 consta în realizarea placintei

Tava trebuie unsa cu o lingurita de unt. Totalul de ingrediente uscate se impart in 3 parti aproximativ egale . Umplutura de gutui se imparte in 2 parti egale. Se aseaza in tava primul strat uscat, se pune stratul de umplutura, se aseaza urmatorul strat uscat, se pune al doilea strat de umplutura iar la final se acopera cu ultimul strat uscat.
Pas finalizat
5.

Pasul 5 se adauga lichidele

Cu ajutorul unui bat de frigarui se fac gauri in placinta pentru a pătrunde lichidele. Se adauga peste placinta amestecul de lapte cu unt. Si se pregateste cuptorul la 180°C.
Pas finalizat
6.

Pasul 6 coacerea placintei

Placinta de secara cu gutui se coace timp de 50-60 de minute. Se lasa sa se raceasca inainte de servire si se pudreaza cu zahăr dupa gust.
Pas finalizat
Cuvinte cheie

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *