Placinta cu branza dulce
No Reviews
Ingrediente
Modifică numărul de porții
1 kg faina integrala de grau "Faina lui ENACHE" | |
1 kg branza de vaci | |
100 ml ulei de floarea soarelui | |
250 g zahar | |
10 oua | |
7 g drojdie uscata | |
16 g zahar vanilinat | |
1 strop de sare | |
Optional: se poate folosi 250 g smantana batuta cu 3 oua pentru a unge pe deasupra placinta | |
Optional: esenta de vanilie |
Pași de urmat
1.
Drojdia se pune la inmuiat in apa calduta si se lasa 10 minute pana se formeaza o spuma deasupra. Acest proces se face pentru a vede daca drojdia este de calitate. In acest timp, se da pe razatoare lamaia.
Pas finalizat
2.
Pregatim aluatul
Peste faina cernuta se pun 2 oua , 4-5 linguri de zahar, drojdia si 1 strop de sare. Le framantam bine si lasam aluatul obtinut la dospit timp de 30 de minute.
Pas finalizat
3.
Pregatim umplutura
Celelalte 8 oua le amestecam cu restul de zahar, zaharul vanilinat si coaja de lamaie. Compozitia obtinuta o adaugam peste branza faramitata.
Pas finalizat
4.
Dupa ce aluatul a crescut, tapetam blatul de lucru cu faina si luam iar aluatul la framantat dupa care il sectionam in 4 parti egale.
Pas finalizat
5.
Fiecare parte rezultata o framantam cu ulei apoi se intinde pe planul de lucru, cu ajutorul sucitorului, intr-o foaie de aproximativ jumatate de cm. grosime si se adauga compozitia de placinta obtinuta, dupa care se ruleaza.
Pas finalizat
6.
Tapetam tava cu hartie de copt si punem placinta in tava. Bagam placinta la cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru aproximativ jumatate de ora. Cand este gata, asteptam sa se raceasca in jur de 20-30 de minute, adaugam zahar vanilat pentru decor si este gata de servit. Pofta buna de la Braila!
Pas finalizat
Lasă un răspuns