Ciabatta delicioasă și crocantă

Aceste mici pâinici sunt moi și aerisite în interior, cu crustă perfect crocantă și gustoasă. Sunt foarte ușor de preparat și nu ar trebui să ia mai mult de 20 minute de coacere.

No Reviews

Ingrediente

Modifică numărul de porții
10g Drojdie uscată
1 cană apă călduță
300g făină de grâu 000
1 linguriță sare

Informații nutriționale

276 Calorii
0,8 g Grăsimi
57,6 g Carbohidrați
8,2 g Proteine

Pași de urmat

1.

Pregătirea aluatului

Într-un bol mic, turnați apa călduță și drojdia și amestecați bine. Lăsați apoi amestecul la odihnit timp de 2 minute, până când drojdia începe să se activeze, adică, începe să creeze spumă și va avea un miros mai accentuat de drojdie. Într-un castron mare, adăugați făină și sare. Se toarnă amestecul de drojdie și se bate până când se combină complet, răzuind părțile laterale ale vasului (nu trebuie să fie vizibile particule uscate de făină). Amestecul este foarte lipicios și umed, cu o hidratare de 80% (raport făină/apă). Acoperiți vasul cu folie de plastic și lăsați-l să stea la temperatura camerei timp de 1 oră (Rețineți că o temperatură mai ridicată a camerei va accelera procesul de fermentare și va face ca aluatul să crească mai repede).
După ce aluatul este dospit, aplicați puțină apă pe mâini și întindeți și îndoiți aluatul în castron, pliând marginile în centru, câte o margine pe rând. Mâinile umede facilitează lucrul cu aluatul și ar trebui să vă ia mai puțin de un minut să pliați toate cele 4 părți. Acoperiți cu folie de plastic și lăsați aluatul să se odihnească timp de 30 de minute. Repetați acest pas de întindere și pliere, apoi acoperiți cu folie de plastic și lăsați aluatul să se odihnească încă 30 de minute. După 3 reprize de întindere și pliere, cu perioade de odihnă de 30 de minute, aluatul va crește și se va dubla. Interiorul va fi foarte aerat.
Pas finalizat
2.

Formați porțiile de Ciabatta

Transferați aluatul pe o suprafață cu făină. Rețineți că aluatul va fi în continuare foarte lipicios și este în regulă. Se presară aluatul cu puțină făină și se modelează în formă de dreptunghi trăgând ușor aluatul de dedesubt. Aveți grijă să nu apăsați aluatul deoarece orificiile de aer prinse în interior s-ar putea sparge. Împărțiți astfel aluatul rulat în 4-5 părți egale și puneți fiecare bucată la o distanță de cel puțin doi centimetri, pe o suprafață de lucru bine făinată. Lasam aluatul sa se odihneasca aproximativ 40 de minute.
Pas finalizat
3.

Coaceți Ciabatta

Transferați cu grijă fiecare bucată de aluat pe o tavă tapetată cu hartie de copt. Pentru că aluatul este încă destul de lipicios, pudrați cu făină pentru a ajuta la manipulare. Lasați deoparte pentru încă 10 minute pentru a se odihni. Umpleți o tavă cu apă și puneți-o în fundul cuptorului. Preîncălziți cuptorul la 220 grade Celsius și lăsați-l să se umple cu abur din apă. Când cuptorul este gata, puneți tava de copt în cuptor și stropiți imediat cu puțină apă peste aluat. Coaceți timp de 20 de minute. Lăsam pâinicile să se răcească 20 de minute. Pentru a verifica dacă sunt gata, puteți atinge partea de jos a pâinii cu degetul. Pâinica va suna a gol când este gata.
Pas finalizat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.