BAGELS
No Reviews
Ingrediente
Modifică numărul de porții
460 g faină integrală de secară | |
300 ml apă călduță | |
7 g Drojdie | |
20 g Zahăr | |
6 g Sare | |
1 Ou | |
Pentru Topping
Sare, semințe de susan și mac, 1 ou |
Pași de urmat
1.
Pregătiți aluatul
Într-un bol amestecați făina, drojdia, apa, zahărul sarea și oul. Frământați până când obțineți un aluat omogen și elastic. Acoperiți și lăsați să crească până când își dublează volumul.
Pas finalizat
2.
Pe o suprafață pudrată cu făină împărțiți aluatul în 8-10 biluțe egale, în funcție de dimensiunile preferate pentru acești bagels. Presând cu degetul faceți o gaură în mijlocul fiecărei biluțe de aluat și faceți mișcări circulare pentru a lărgi spațiul gol. Acoperiți cu o folie alimentară și lăsați să mai crească 15 minute.

Pas finalizat
3.
Între timp puneți la fiert într-o oală mare apă. Când aceasta începe să fiarbă adăugați pe rând câte un bagel. Aveți grijă să nu aglomerați, astfel încât aceștia să nu se lipească între ei. Întoarceți când se ridică la suprafață și mai fierbeți câte un minut.

Pas finalizat
4.
Mutați fiecare bagel pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și ungeți-i cu un ou bătut. Presărați sare, mac, susan și semințe de dovleac. Coaceți timp de 10-15 minute la 200C.

Pas finalizat
Lasă un răspuns