Tort ciocolată și vanilie

super ușor

Crema prajiturii cu cacao si vanilie
Primul pas in realizarea acestei prajituri este pregatirea cremei pentru a avea timp sa se raceasca.

Punem intr-o craticioara galbenusurile cu zaharul si amestecam bine cu un tel.

Adaugam faina si laptele, alternandu-le pentru a evita formarea cocoloaselor.

Amestecam foarte bine apoi punem cratita pe foc si lasam pana obtinem consistenta unei budinci.

Este foarte important sa amestecam mereu, altfel crema se va prinde.

Luam crema de pe foc si o lasam sa se raceasca complet.

La final adaugam treptat untul tinut la temperatura camerei, esenta si mixam pana obtinem o crema fina.

Pregatim foile pentru prajitura
Pentru foi punem intr-o craticioara untul, ouale, sarea, zaharul, mierea si laptele si le amestecam putin.

Punem cratita pe foc mic si lasam pana se topeste zaharul.

Adaugam bicarbonatul si amestecam foarte bine. Acum luam cratita de pe foc lasand amestecul sa se racoreasca putin.

Adaugam faina si praful de cacao.

Incepem sa framantam pana obtinem un aluat omogen care nu se lipeste de maini.

Impartim aluatul in cinci parti egale, din care facem cinci bilute.

Din fiecare biluta intindem cate o foaie direct pe hartia de copt, folosindu-ne de putina faina si de un facalet.

Decupam frumos marginile pentru a obtine o foaie perfecta de 33 cm x 25 cm.

Intepam foaia cu o furculita apoi o punem cu tot cu hartie pe dosul unei tavi si o bagam la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 5 minute.

Astfel vom proceda si cu restul bilutelor de aluat si la final vor rezulta cinci foi. Lasam foile la racit pe un gratar.

Asamblarea pentru prajitura cu cacao si vanilie
Cand crema este pregatita si foile s-au racit complet, punem pe o tava o foaie si peste ea intindem un sfert din cantitatea de crema.

Urmeaza cea de-a doua foaie, din nou crema si tot asa pana terminam foile.

Bagam prajitura la frigider pentru cateva ore. Este ideal sa puneti deasupra prajiturii o tava mai grea, pentru a se presa bine.

Dupa ce scoatem prajitura la la frigider, o pudram cu zahar pudră apoi portionam.

No Reviews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *