Turta dulce

ușor

E decembrie si vin sarbatorile, timp numai bun pentru turta dulce. Penru reteta aveti nevoie de 600g faina integrala de secara, 4 oua, 200 g unt 82 %, 300g zahar, 100 g miere, 4 linguri condimente pentru durta dulce, o lingurita rasa de bicarbonat si un praf de sare.
Se topeste untul si se amesteca cu miere. Separat se amesteca restul ingredientelor si apoi se adauga untul topit cu miere. Se mixeaza pana se obtine un aluat compact care se tine la frigider peste noapte invelit in folie alimentara. A doua zi se scoate aluatul din frigider si se intinde pe blatul infainat si cu ajutorul formelor pentru turta dulce se decupeaza forme si se aseaza in tava cu hartie de copt. Turta dulce cu faina de secara se coace la 170° timp de 8 minute (cuptor preincalzit).

5 from 3 Reviews

Ingrediente

Modifică numărul de porții
600 g faina de secara Faina lui Enache
4 oua
200 g unt
300 g zahar
100 g miere
4 linguri condimente pentru durta dulce
1 lingurita rasa bicarbonat
1 praf sare

Pași de urmat

1.

Pasul 1

Pregatiti ingredientele.
Pas finalizat
2.

Pasul 2

Se topeste untul si se amesteca cu miere. Separat se amesteca restul ingredientelor si apoi se adauga untul topit cu miere.
Pas finalizat
3.

Pasul 3

Se mixeaza pana se obtine un aluat compact care se tine la frigider peste noapte invelit in folie alimentara.
Pas finalizat
4.

Pasul 4

A doua zi se scoate aluatul din frigider si se intinde pe blatul infainat si cu ajutorul formelor pentru turta dulce se decupeaza forme si se aseaza in tava cu hartie de copt.
Pas finalizat
5.

Pasul 5

Turta dulce cu faina de secara se coace la 170° timp de 8 minute (cuptor preincalzit).
Pas finalizat
6.

Pasul 6

Bucurati-va de gustul minunat!
Pas finalizat
Cuvinte cheie

3 Comments

  • Mariana

    De unde ati luat formele cu pisicute?

  • Dana

    Buna ziua! Imi place reteta, o voi incerca si eu, dar de unde aveti formele cu fructe? Cele cu mere, cirese, struguri si capusuni?

  • Rodica

    Foarte frumoase formele! De unde le aveți?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *