Vafe moi și pufoase cu făină integrală
Multe persoane sunt reticente atunci când văd alăturate cuvintele ,,pufos” și ,,făină integrală”, deoarece consideră că nu se poate obține un rezultat aerat utilizând acest tip de făină. În această rețetă voi demonstra exact contrariul, și nu trebuie să mă credeți pe cuvânt, ci vă provoc să o încercați.
No Reviews
Ingrediente
Modifică numărul de porții
4 ouă | |
150 g unt 82% grăsime | |
200 g zahăr natural din cocos | |
400 g făină integrală din grâu și sorg | |
500 ml apă minerală naturală | |
o jumătate de linguriță vanilie Bourbon | |
o jumătate de linguriță sare |
Decorarea vafelor
50 g sirop de agave | |
250 g mure de pădure |
Pași de urmat
1.
Pregătim ingredientele
Se scot la temperatura camerei apa minerală, ouăle, untul, și se adună la un loc și restul ingredientelor.

Pas finalizat
2.
Pregătim aluatul
Se pun într-un bol încăpător ouăle, zahărul, sarea și se amestecă cu mixerul timp de 5 minute.

Pas finalizat
3.
Pregătim aluatul
Topim untul și îl adăugăm compoziției, amestecând cu mixerul timp de 3 minute.

Pas finalizat
4.
Pregătim aluatul
Adăugăm făina integrală, apa minerală, vanilia și le amestecăm cu mixerul până se omogenizează.

Pas finalizat
5.
Creșterea aluatului
Lăsăm timp de 30 de minute aluatul să crească, după care acesta va fi gata de coacere.

Pas finalizat
6.
Coacem aluatul
Încălzim în prealabil aparatul de vafe și adaugăm o cantitate de aluat în formele acestuia.

Pas finalizat
7.
Decorarea vafelor
Însiropăm vafele cu sirop de agave peste care adăugăm mure sau fructele dumneavoastră preferate, iar astfel sunt gata de savurat.

Pas finalizat
Lasă un răspuns