Vafe moi și pufoase cu făină integrală

60 de minute

super ușor

15

Multe persoane sunt reticente atunci când văd alăturate cuvintele ,,pufos” și ,,făină integrală”, deoarece consideră că nu se poate obține un rezultat aerat utilizând acest tip de făină. În această rețetă voi demonstra exact contrariul, și nu trebuie să mă credeți pe cuvânt, ci vă provoc să o încercați.

No Reviews

Ingrediente

Modifică numărul de porții
4 ouă
150 g unt 82% grăsime
200 g zahăr natural din cocos
400 g făină integrală din grâu și sorg
500 ml apă minerală naturală
o jumătate de linguriță vanilie Bourbon
o jumătate de linguriță sare
Decorarea vafelor
50 g sirop de agave
250 g mure de pădure

Pași de urmat

1.

Pregătim ingredientele

Se scot la temperatura camerei apa minerală, ouăle, untul, și se adună la un loc și restul ingredientelor.
Pas finalizat
2.

Pregătim aluatul

Se pun într-un bol încăpător ouăle, zahărul, sarea și se amestecă cu mixerul timp de 5 minute.
Pas finalizat
3.

Pregătim aluatul

Topim untul și îl adăugăm compoziției, amestecând cu mixerul timp de 3 minute.
Pas finalizat
4.

Pregătim aluatul

Adăugăm făina integrală, apa minerală, vanilia și le amestecăm cu mixerul până se omogenizează.
Pas finalizat
5.

Creșterea aluatului

Lăsăm timp de 30 de minute aluatul să crească, după care acesta va fi gata de coacere.
Pas finalizat
6.

Coacem aluatul

Încălzim în prealabil aparatul de vafe și adaugăm o cantitate de aluat în formele acestuia.
Pas finalizat
7.

Decorarea vafelor

Însiropăm vafele cu sirop de agave peste care adăugăm mure sau fructele dumneavoastră preferate, iar astfel sunt gata de savurat.
Pas finalizat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *