Tartă cu mure și făină integrală de secară
3.5
from
4
Reviews
Ingrediente
Modifică numărul de porții
3 Oua | |
300 ml Lapte | |
O lingura Esența de vanilie | |
O lingura Esența de rom | |
125 ml Ulei de floarea-soarelui | |
2 linguri Miere de albine | |
250g Faina integrală de secară, Făina lui Enache | |
Aproximativ 20 Mure proaspete | |
1 Praf de sare | |
1 Plic praf de copt | |
Zahăr pudră pentru decor |
Pași de urmat
1.
Pregătirea compoziție
Se separă albușurile de gălbenușuri iar albușurile se bat spuma cu un praf de sare. Gălbenușurile se amesteca cu mierea de albine și uleiul și se amestecă până devine o crema omogenă.

Pas finalizat
2.
La albușurile bătute se adaugă esență de rom și vanilie, și compoziția din gălbenușuri. Faina se amesteca cu praful de copt și se adaugă în ploaie, după aceasta se adaugă laptele la temperatura camerei.

Pas finalizat
3.
Se tapetează cu hârtie de copt o tava dreptunghiulara in care se toarnă compoziția, se preîncălzește cuptorul la 180 de grade și se dă compoziția la cuptor pentru 5 minute.

Pas finalizat
4.
După 5minute se trage tava din cuptor și se pun pe deasupra murele.

Pas finalizat
5.
Se da apoi tarta la cuptor și se coace pentru circa 20 de minute la 180 de grade. După răcire se pudrează cu zahar pudra.

Pas finalizat
4 Comments
-
Vlad
Am făcut o și eu , superbă mulțumim foarte bine explicat
-
Carmen
Yummy vreau și eu 🙂
-
Denisa
Yummmy! Și simplu de făcut dar și delicioasa!
Delicioasă! Încercați și nu veți regreta!