Tartă cu mere din făină integrală de grâu

Bucurie crocantă într-o tartă cu mere, scorțișoară și nucșoară. O călătorie gustativă dulce și veselă pentru simțuri. Alegerea făinei integrale a transformat aluatul într-o crustă crocantă, ca o poveste fermecată plină de surprize. Motivația? O doză de bucurie prin gust și aspect. Gustul? Ca o plimbare în aer curat de iarnă, cu aromele vesele ale sezonului. Împărtășiți acest regal crocant cu cei dragi!

No Reviews

Ingrediente

Modifică numărul de porții
1+1/2 cană Făină integrală
1/2 linguriță Sare
300 g Unt rece
8 linguri apă rece
Pentru umplutură
mere
3/4 cană zahăr
2 linguri mari Făină integrală
1 lingură Scorțișoară
1 linguriță Nucșoară

Pași de urmat

1.

Pregătiți aluatul

Într-un bol, puneți făina integrală, sarea și cele 300 de grame de unt rece. Începeți să frământați cu o furculiță, zdrobind untul, adăugând și cele 8 linguri de apă rece. După ce apa a fost absorbită, începeți să frământați cu mâna până când aluatul se lipește la presare și compoziția este omogenă.
Puneți aluatul într-o pungă sau folie alimentară și lăsați-l la rece pentru 30 de minute. Între timp, pregătiți umplutura de mere.
Pas finalizat
2.

Umplutura de mere

Curățați merele de coajă și cotor și tăiați-le apoi în cubulețe. Puteți da mere prin blender, sau răzătoare, dar noi am preferat să le folosim tăiate în cubulețe. Într-un bol, puneți peste mere 3/4 cană de zahăr, scorțișoara și nucșoara, alături de 2 linguri mari de făină integrală. Amestecați bine compoziția, până când merele sunt bine acoperite.
Pas finalizat
3.

Pregătiți tarta

Aluatul răcit va fi împărțit în două astfel: 1/3 si 2/3 (o treime și doua treimi) Vom întinde mai întâi bucata de 2 treimi cu un sucitor, până când aceasta va avea grosimea de aproximativ 6-7 mm. Plăsăm aluatul întins într-o tavă de plăcinte și tăiem surplusul. Apoi, adăugăm în tavă compoziția de mere.
Apoi, întindem și cealaltă bucată de aluat și o poziționăm peste compoziția de mere și avem grijă să unim marginile, închizând bine capacul. Facem o taietura deasupra pentru a lăsa aburul să iasă și ungem tarta cu ou, peste care presărăm apoi zahăr.
Pas finalizat
4.

Coacere

Punem tarta la cuptorul preâncălzit la 200 de grade pentru aproximativ 50-60 de minute.
După coacere, lăsăm tarta la răcit. Poate fi servită la temperatura camerei sau rece, din frigider. Poftă buna!
Pas finalizat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *