Tartă cu mere din făină integrală de grâu
Bucurie crocantă într-o tartă cu mere, scorțișoară și nucșoară. O călătorie gustativă dulce și veselă pentru simțuri. Alegerea făinei integrale a transformat aluatul într-o crustă crocantă, ca o poveste fermecată plină de surprize. Motivația? O doză de bucurie prin gust și aspect. Gustul? Ca o plimbare în aer curat de iarnă, cu aromele vesele ale sezonului. Împărtășiți acest regal crocant cu cei dragi!
No Reviews
Ingrediente
Modifică numărul de porții
1+1/2 cană Făină integrală | |
1/2 linguriță Sare | |
300 g Unt rece | |
8 linguri apă rece |
Pentru umplutură
mere | |
3/4 cană zahăr | |
2 linguri mari Făină integrală | |
1 lingură Scorțișoară | |
1 linguriță Nucșoară |
Pași de urmat
1.
Pregătiți aluatul
Într-un bol, puneți făina integrală, sarea și cele 300 de grame de unt rece.
Începeți să frământați cu o furculiță, zdrobind untul, adăugând și cele 8 linguri de apă rece.
După ce apa a fost absorbită, începeți să frământați cu mâna până când aluatul se lipește la presare și compoziția este omogenă.
Puneți aluatul într-o pungă sau folie alimentară și lăsați-l la rece pentru 30 de minute.
Între timp, pregătiți umplutura de mere.
Pas finalizat
2.
Umplutura de mere
Curățați merele de coajă și cotor și tăiați-le apoi în cubulețe. Puteți da mere prin blender, sau răzătoare, dar noi am preferat să le folosim tăiate în cubulețe.
Într-un bol, puneți peste mere 3/4 cană de zahăr, scorțișoara și nucșoara, alături de 2 linguri mari de făină integrală.
Amestecați bine compoziția, până când merele sunt bine acoperite.
Pas finalizat
3.
Pregătiți tarta
Aluatul răcit va fi împărțit în două astfel: 1/3 si 2/3 (o treime și doua treimi)
Vom întinde mai întâi bucata de 2 treimi cu un sucitor, până când aceasta va avea grosimea de aproximativ 6-7 mm.
Plăsăm aluatul întins într-o tavă de plăcinte și tăiem surplusul.
Apoi, adăugăm în tavă compoziția de mere.
Apoi, întindem și cealaltă bucată de aluat și o poziționăm peste compoziția de mere și avem grijă să unim marginile, închizând bine capacul.
Facem o taietura deasupra pentru a lăsa aburul să iasă și ungem tarta cu ou, peste care presărăm apoi zahăr.
Pas finalizat
4.
Coacere
Punem tarta la cuptorul preâncălzit la 200 de grade pentru aproximativ 50-60 de minute.
După coacere, lăsăm tarta la răcit. Poate fi servită la temperatura camerei sau rece, din frigider.
Poftă buna!
Pas finalizat
Lasă un răspuns