Tagliatele de casă

Tu (da, tu!) poți face tagliatelle delicioase, proaspete, de casă, cu sfaturile, trucurile potrivite și o mașină de paste alături. Urmați rețeta noastră ușoară pentru paste perfecte de casă.

No Reviews

Ingrediente

Modifică numărul de porții
360 g Făina 000 sau Făină integrală de grâu sau Făină integrală de grâu și sorg
4 ouă
2 linguri ulei de măsline
1/2 linguriță sare
Apă cât este nevoie
Pentru intins aluatul
Griș din mălai alb sau Făină integrală de grâu

Informații nutriționale

348 Calorii
7 g Grăsime
56 g Carbohidrați
14 g Proteine

Pași de urmat

1.

Amestecați aluatul

Pe un blat de lucru, faceți o movilă mare din făina cernută. Apoi, în centrul movilei, cu ajutorul mâinii, faceți un crater în care turnați ouăle, uleiul de măsline și sarea. Cu ajutorul unei linguri sau furculițe, amestecați ușor și cu grijă toate ingredientele, într-o mișcare circulară Odată ce aluatul arată ca o masă neomogenă cu pete uscate și umede, începeți să amestecați aluatul cu mâna. Frământați apoi timp de âncă 6-7 minute, până când acesta devine moale, neted și nelipicios. este în regulă dacă aluatul are câteva zone texturate, dar ar trebui să fie în mare parte neted, fără pete uscate.
După frământare, înveliți aluatul cu o folie de plastic și lăsați-l la odihnit pentru aproximativ o oră. Ca și alternativă, puteți lăsa aluatul în frigider până a doua zi.
Pas finalizat
2.

Întindeți aluatul

Pudrați blatul de lucru cu faină, apoi poziționați aluatul pe el. Cu ajutorul unui cuțit, tăiați aluatul în 4 părți. Modelați pe rând câte o porție, lîsând acoperite celalte porții pentru a nu se usca. Folosiți un sucitor pentru a întinde aluatul de grosime aproximativă 0,5 cm. Porniți mașina de paste și treceți aluatul prin ea de două ori, folosind cea mai largă setare. Rotiți aluatul la 90 de grade și împăturiți-l în formă de plic. Întindeți ușor aluatul pentru a sigila marginile și a forma un dreptunghi. Treceți aluatul prin cea mai largă setare încă o dată, apoi treceți aluatul prin cea de-a doua cea mai largă setare de două ori.
Repetați, trecând aluatul de câte două ori prin setări tot mai mic, până când se formează o foaie subțire, translucidă, de aproximativ 1-1,5 mm.
Pas finalizat
3.

Formați tagliatellele

Aveți grijă să pudrați bine foaia de aluat înainte de a forma o rolă. Rulați foaia de aluat astfel încât, în momentul în care o veți presa, să aibă lațimea de aproximativ 10 cm.
Dacă ați pudrat bine aluatul, ar trebui să reușiți să desfaceți fiecare fâșie cu ușurință, agitând-o ușor. Pudrați din nou cu mai multă făină și înfășurați prin răsucire, cate 5-6-7 șuvițe la un loc, formând cuiburi. Așezați cuiburile pe o tavă și lăsați-le la uscat, de preferabil la soare.
Pas finalizat

Note

Imagini: Simply Recipes / Karishma Pradhan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *