Somon cu mămăligă și sos de ciuperci

Bucurie culinară: somonul dansând cu mămăliguța și crema de ciuperci într-un trio perfect. Ideea a izvorât din dorința de a combina prospețimea somonului și delicatețea ciupercilor cu aroma rustică a mămăligii. Gustul? O simfonie de texturi și gusturi, însoțite de zâmbete garantate, o escapadă în natură, cu arome delicate și un strop de tradiție.

No Reviews

Ingrediente

Modifică numărul de porții
300 g Ciuperci
1 Ceapă
200 ml Supă de legume sau apă
1/2 linguriță Sare
Piper
Mărar
2 Foi de dafin
200 ml Smântână de gătit
Somon file
Ulei de măsline (pentru prăjit)
2 căței de Usturoi
Rozmarin
50 g Unt
Pentru mămăligă
500 ml Apă
150 g Mălai de la Enache

Pași de urmat

1.

Crema de ciuperci

Într-o tigaie, puneți ceapa tăiată cubulețe la călit. După ce aceasta este sticloasă, adăugați ciupercile tăiate cuburi. Peste, turnați 200 ml de apă sau supă de legume. Potriviți cu sare și piper. Adăugați mărar proaspăt și 2 foi de dafin, pentru gust. Lăsați la foc mic, timp de 10 minute. Adăugați 200 ml de smântână de gătit și dați în clocot. Apoi, după ce compoziția e fiartă, scoateți foile de dafin și transferați compoziția într-un blender pentru a o toca mărunt. Treceți compoziția tocată printr-o sită și veți obține o pastă fină de ciuperci. Sosul este gata.
Pas finalizat
2.

Pregătiți mămăliga

Într-o oală, aduceți la fiert 500 ml de apă, la care ați adăugat sare. Presărați 150 g din Mălaiul lui Enache și ăncepeți să amestecați. Fierbeți la foc mic timp de 15 minute amestecând în continuu. Când mălaiul este fiert, transferați mămăliga într-o tavă, într-un strat de 1-2 cm si lăsați la răcit. Între timp, vom pregăti somonul.
Pas finalizat
3.

Pregătirea somonului

Ne asigurăm că fileurile de somon nu mai au oase, apoi tăiem crestături mici în pielea acestuia. Îl asezpnăm cu sare și piper și masăm ușor. Punem somonul la prăjit întro tigaie cu ulei de măsline încins. prima dată cu pielea în jos. Punem untul peste somn pentru a se topi încet și adăugăm cei doi căței de usturoi și crenguțele de rozmarin. Prăjim somonul pe ambele părți, până când acesta capătă o crustă aurie, apoi îl dăm la o parte.
Pas finalizat
4.

Pregătim triunghiurile de mămăligă

Triunghiurile de mămăligă vor fi prăjite în același ulei în care a fost prăjit somonul, cu condiția ca acesta să nu fie ars. Prima dată, tăiem mămăliga răcită în triunghiuri, cu ajutorul unui cuțit, sau cu al unei forme. Punem triunghiurile la prăjit pentru câteva minute pe fiecare parte, până acestea capătă o crustă aurie crocantă. Apoi, montăm farfuria și...poftă bună!
P.S: Noi am adăugat în farfurie și căteva cipsuri de parmezan uscate la cuptor și fâșii de dovlecel opărite la abur.
Pas finalizat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *