Ruladă pufoasă cu făină integrală

60 de minute

super ușor

1

O ruladă delicioasă necesită răbdare și trebuie urmați pașii întocmai pentru ca rezultatul să fie pe măsură. Haideți cu mine să pregătim o pufoșenie de ruladă cu făină integrală de secară.

No Reviews

Ingrediente

Modifică numărul de porții
5 ouă
80 g făină integrală de secară
40 ml ulei de măsline
50 ml lapte
100 g zahăr brun
o jumătate de linguriță vanilie Bourbon
o jumătate de linguriță sare
o jumătate de linguriță praf de copt
Umplutură ruladă
50 g cremă de ciocolată amăruie
250 g fructe de pădure

Pași de urmat

1.

Pregătim ingredientele

Scoatem ouăle și laptele la temperatura camerei și pregătim și restul ingredientelor.
Pas finalizat
2.

Pregătim aluatul

Separăm ouăle și punem gălbenușurile într-un bol mai mic, și albușurile într-un bol mai mare. Peste gălbenușuri punem sarea, vanilia și jumătate din cantitatea de zahăr.
Pas finalizat
3.

Pregătim aluatul

Le amestecăm cu mixerul până se dublază volumul. Mai apoi batem albușurile cu restul cantității de zahăr până se transformă în bezea.
Pas finalizat
4.

Pregătim aluatul

Cu o spatulă răsturnăm gălbenușurile peste bezea și le încorporăm ușor fără să scoatem prea mult aer din albuș. Nu este nevoie să le omogenizăm complet.
Pas finalizat
5.

Pregătim aluatul

Cernem făina peste aluat și punem praful de copt. Amestecăm ușor cu spatula, fără să formăm cocoloașe.
Pas finalizat
6.

Pregătim aluatul

Într-un bol mic amestecăm laptele și uleiul, peste care mai adăugăm 3 linguri din compoziția de aluat pregătită. Amestecăm foarte bine.
Pas finalizat
7.

Pregătim aluatul

Turnăm această compoziție peste restul aluatului și încorporăm cu grijă.
Pas finalizat
8.

Așezăm aluatul în tavă

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade, timp în care răsturnăm aluatul într-o tavă încăpătoare și îl nivelăm ușor.
Pas finalizat
9.

Coacem aluatul

Băgăm tava la cuptor timp de 30 de minute la 180 de grade. Cât timp aluatul este la cuptor pregătim o foaie de copt mai mare decât lungimea tăvii, pe care o așezăm pe masă. Spălăm fructele de pădure și le lăsăm la uscat pe un șervețel. Scoatem la temperatura camerei crema de ciocolată.
Pas finalizat
10.

Scoatem blatul din cuptor

După cele 30 de minute, scoatem blatul din tavă și îl răsturnăm peste foaia de copt tăiată mai devreme. Dăm jos hârtia de copt pe care a fost blatul. Întoarcem blatul invers, cu fața în jos.
Pas finalizat
11.

Crestăm blatul

Tăiem din 3 în 3 cm blatul, doar la suprafață, fără să-l secționăm până pe partea cealaltă.
Pas finalizat
12.

Umplem blatul

Am uns blatul cu o cremă de ciocolată amăruie peste care am așezat fructele de pădure.
Pas finalizat
13.

Rulăm blatul

Începem să rulăm blatul strâns, înfășurându-l la final în hârtia de copt. Îl prindem cu elastice și îl băgăm în frigider pentru minim o oră jumătate.
Pas finalizat
14.

Tăiem rulada

După ce s-a răcit, o tăiem și ne delectăm cu ea.
Pas finalizat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *