Ruladă de cacao și cremă caramel
Zâmbete împletite într-o prăjitură-ruladă: cacao și caramel, o aventură dulce, născută din pofta de a răsfăța simțurile. Inspirată de momentele de bucurie cu cei dragi în ziua de Crăciun, am ales să îmbrățișăm gustul copilăriei într-o ruladă veselă. Savoarea? E ca un dans dulce, cu ciocolată și caramel în lumina reflectoarelor. Pregătește de un deliciu gustativ în familie.
5
from
1
Review
Ingrediente
Modifică numărul de porții
200 g ciocolată | |
6 ouă | |
125 g zahăr | |
1/4 linguriță sare | |
5 g praf de copt | |
1 esență de vanilie | |
100 g Făina lui Enache 000 | |
25 g Cacao | |
Zahăr pudră pentru ornat |
Umplutură
Orice cremă doriți |
Pași de urmat
1.
Pregătiți scoarța de ciocolată
Într-un vas, pe baie de abur, puneți 200 g de ciocolată și topiți-o la foc mic. Așezați o hârtie de copt într-o tavă și turnați ciocolata în strat subțire. Nivelați ciocolata cu o spatulă, apoi, cu ajutorul unei furculițe, trasați dungi neuniforme li cercuri. Acestea vor fi nervurile și nodurile scoarței de copac. Puneți apoi tava la rece și lasați-o să se întărească.
Pas finalizat
2.
Pregătiți pandișpanul
Într-un bol mare, spargeți 6 ouă. Turnați peste cele 125 grame de zahăr, 1/4 linguriță sare, 5 grame praf de copt și o esență de vanilie.
Amestecați cu mixerul până când zahărul este totpit iar compoziția este sub forma unei creme moi, lichidă.
Turnați apoi peste compoziție, presărate printr-o sită, 100 grame de făină și cele 25 de grame de cacao. Amestecați cu ajutorul unei spatule cu mișcări ușoare pe verticală, astfel încât să nu se lase spuma. Nu amestecați prea mult, doar până când compoziția este omogenă.
Turnați apoi compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și nivelați-o astfel încât să fie cu grosime uniforma de maxim 1 cm.
Pas finalizat
3.
Coaceți pandișpanul
Adăugați tava cu pandișpan în cuptorul preâncălzit la 180 de grade pentru 13-15 minute.
După coacere, scoateți tava din cuptor și presărați peste pandișpan zahăr pudră. Acesta va ajuta ca foaia de pandișpan să nu se lipească când va fi rulată.
Rulați apoi pandișpanul cu ajutorul unei folii de plastic strânsă bine.
Lăsați la odihnă timp de 30 de minute.
Pas finalizat
4.
Construiți rulada
După cele 30 de minute de odihnă, desfaceți pandișpanul rulat și nivelați peste el orice cremă vă este pe plac.Noi am folosit o cremă de caramel.
Rulați apoi pandișpanul și lăsați la rece pentru cel puțin 30 de minute.
După odihnă, cream ar trebui să fie întărită.
Tăiați apoi oblic un capăt al ruladei și poziționați-l în lateralul ruladei pricipale.
Acoperiți rulada cu o cremă. Noi am folosit cremă de ciocolată, apoi puneți „scoarța” de ciocolată ruptă în bucățele peste ruladă, alcătuind astfel o ruladă cu aspect de buturugă.
Presărați zahăr praf peste aceasta și ornați buturuga după imaginația și preferințele voastre.
Pas finalizat
Arata foarte bine!