Prajitura cu mere si aluat fraged
Aceasta prajitura cu foi din faina integrala este absolut delicioasa, usor de preparat. Dupa preferinte se poate folosi sau nu zahar.
Eu am ales sa pun un plic de zahar vanilat in umplutura de mere pentru ca acestea erau usor acre, dar se poate foarte bine si fara intrucat dupa coacere merele capata un gust dulceag.
De asemenea, la final se poate presara zahar pudra asa cum am ales si eu sa procedez de data aceasta.
No Reviews
Ingrediente
Modifică numărul de porții
350 g faina integrala de secara Enache Morarit | |
2 linguri smantana 20 % grasime | |
120 g unt cu min 65% grasime | |
1 ou | |
1 lingurita praf de copt | |
2 lingurite extract de vanilie | |
5 - 6 mere decojite si rase | |
1 plic zahar vanilat | |
2 linguri gris | |
1 varf lingurita sare |
Optional se poate pune si 1 lingurita de scortisoara Ceylon in merele rase
Pași de urmat
1.
Pregatire umplutura
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Initial am decojit merele si le-am dat prin razatoarea mare. Amestecati merele rase cu plicul de zahar vanilat si lasati deoparte timp de 10 minute (timp in care puteti incepe sa faceti aluatul). Dupa 10 minute se scurg merele de zeama si se amesteca cu cele 2 linguri de gris.
Pas finalizat
2.
Pregatire aluat
Intre timp se amesteca cu o furculita, untul cu smantana si oul. Apoi se adauga sarea si extractul de vanilie. Se toarna in ploaie faina (300g initial) + praful de copt si se amesteca in continuare. Pe masura ce aluatul capata o textura modelabila, framanatati usor adaugand si restul de faina daca este necesar. Aluatul nu trebuie sa fie lipicios.
Pas finalizat
3.
Asamblare in tava
Se imparte aluatul in doua si se intinde prima foaie dreptunghiulara (plansa pudrata cu faina), de dimensiunea tavii ce urmeaza sa o folositi (puteti folosi orice forma doriti, chiar si vas de sticla termorezistent). Se inteapa foaia din loc in loc cu o furculita apoi se presara merele rase pregatite anterior. Se intinde si a doua foaie pentru a acoperi merele. Se inteapa si aceasta foaie cu furculita. Eu am folosit o tava de dimensiune 27x17 cm.
Pas finalizat
4.
Coacere
Se coace la 180 grade caldura sus-jos fara ventilatie (cuptorul preincalzit), timp de 35 minute.
Pas finalizat
5.
Servire
Dupa coacere se lasa la racit, apoi se taie. Dupa preferinte se poate presara sau nu cu zahar pudra.
Pas finalizat
Lasă un răspuns