Prajitura cu mar si scortisoara

30 min.

ușor

3

Este o reteta simpla, ideala pentru momentele in care iti doresti un desert sanatos si aromat. Preparata cu faina de secara, acest desert are o textura usoara si o aroma imbietoare de scortisoara, completata de dulceata naturala a marului ras. Este perfecta pentru micul dejun, o gustare de dupa-amiaza sau ca desert usor dupa masa.

No Reviews

Ingrediente

Modifică numărul de porții
1 buc. mar mare
1 buc. ou
150 g faina Enache Morarit de secara
1 lingurita praf de copt
putina scortisoara
o lingurita ulei

Pași de urmat

1.

Bate oul

Intr-un bol incapator, sparge un ou si bate-l bine pana devine spumos si uniform.
Pas finalizat
2.

Adaugarea fainii de secara

Adauga 150 g de faina de secara Enache Morarit direct peste oul batut.
Pas finalizat
3.

Incorporarea ingredientelor uscate

Adauga o lingurita de praf de copt si presara un praf de scortisoara pentru aroma. Amesteca usor pana cand ingredientele se omogenizeaza.
Pas finalizat
4.

Pregatirea marului

Curata un mar mare de coaja si da-l pe razatoarea mare. Adauga marul ras in compozitie si amesteca totul bine pentru a distribui uniform bucatile de mar.
Pas finalizat
5.

Pregatirea tavii

Unge o tava cu putin ulei pentru a preveni lipirea prajiturii. Toarna compozitia in tava si niveleaz-o cu o spatula.
Pas finalizat
6.

Coacerea prajiturii

Introdu tava in cuptorul preincalzit la 200°C si lasa prajitura la copt timp de aproximativ 20 de minute. Verifica daca este gata cand devine rumena si frumos aurie deasupra. Bucura-te de o prajitura simpla, sanatoasa si aromata! 🍎
Pas finalizat
Cuvinte cheie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *