Prăjitură cu lămâie și bezea

Această plăcintă cu bezea de lămâi, împodobită cu vârfuri delicate de bezea auriu-maronie, și care dezvăluie o umplutură cremoasă și acrișoară de lămâie și o crustă de plăcintă delicioasă, este cea mai bună plăcintă de casă pe care o vei gusta!

No Reviews

Ingrediente

Modifică numărul de porții
1 aluat foiletaj pentru gare găsiți rețeta aici
250 grame zahăr
5 gălbenușuri de ou
300 ml apă
2 linguri coajă de lămâie răzuită (de la aproximativ 2 lămâi)
180 ml zeamă de lămâie (de la aproximativ 5-6 lămâi)
2 linguri amidon de porumb
1/4 linguriță sare
50 g unt rece, tăiat în cubulețe
Pentru bezea
5 albușuri
200 g zahăr alb
1/4 lingură cremă de tartar (opțional)
1 vanilie

Informații nutriționale

450 Calorii
16,1g Grăsimi
57,1g Zaharuri
72,6g Carbohidrați
5,5g Proteine

Pași de urmat

1.

Coaceți aluatul

Derulați aluatul foiletaj. daca folosiți aluatul făcut în casă (link-ul este afișat la ingrediente), întindeți aluatul într-o formă rotundă cu diametrul de aproximativ 30 cm (pentru o tavă de 23 cm), sau mai mare, în funcție de tava pe care o aveți. Transferați ușor aluatul în tavă, așsezați-l bine pe margini și taiați surplusul. Înțepați aluatul cu o furculiță pentru a ajuta la eliberarea aerului în timpul coacerii. Adăugați o hartie de copt mototolită peste aluat și umpleți forma creata cu orez sau boabe de fasole. În acest fel, aluatul va păstra forma tăvii în timpul coacerii. În caz contrar, aluatul se va umfla.
Întroduceți tava în cuptorul preâncălzit la 220 grade celsius pentru aproximativ 18 minute. după cele 18 minute, scoateți greutatea de pe foaia de plăcintă, reduceți temperatura la 190 grade Celsius și mai coaceți pentru aproximtaiv 12 minute. Scoateți aluatul copt din cuptor, ungeți cu ou (dacă doriți), apoi dați înapoi la cuptor pentru încă 2 minute. La final, scoateți din cuptor și lăsați aluatul copt să se răcească complet.
Pas finalizat
2.

Apoi, faceți umplutura de lămâie

Într-un castron mediu, adaugă zahărul și coaja de lămâie și folosind degetele frecați până când zahărul prinde gust de lămâie. Transferați zahărul cu coaja de lămâie într-o cratiță medie împreună cu gălbenușurile de ou, apa, sucul de lămâie, amidonul de porumb și sare.
Bateți până se omogenizează, apoi puneți pe aragaz la foc mediu-mic. În timp ce amestecați constant, aduceți umplutura de plăcintă cu lămâie la fiert, apoi continuați să gătiți și să amestecați până când se îngroașă (cum ar fi budinca) și ajunge la o temperatură de aproximativ 70-80 grade celsius (nu depășiți 80 grade Celsius, sau se va coagula). Se ia imediat de pe foc și se amestecă cuburile de unt rece.
Pas finalizat
3.

Adăugați umplutura peste aluatul copt și răcit

Puneți o sită cu plasă fină deasupra aluatului de plăcintă răcit, apoi turnați umplutura de plăcintă în sită, folosind o spatulă pentru a trece umplutura prin sită. (acest pas este opțional) Puneți apoi o bucată de folie de plastic pe suprafața plăcintei, apoi transferați la frigider pentru a se răci complet – cel puțin 4 ore, dar de preferință peste noapte.
Pas finalizat
4.

Pregătiți bezeaua

Adăugați albușurile, zahărul alb și crema de tartar în bolul mixerului și mixati-le bine. Așezați vasul peste o oală cu apă fierbinte (bain-marie), asigurând o etanșare bună și asigurându-vă că fundul vasului nu atinge efectiv apa. Se încălzește amestecul peste bain-marie până când ajunge la 70 grade Celsius, amestecând continuu în timp ce se încălzește. Când temperatura este atinsă, scoateți vasul din apă și transferați-l în vasul de mixer. Bateți bezeaua la viteză mare până se formează vârfuri tari și bezeaua nu mai este caldă. Adăugați vanilia, apoi bateți încă 10 secunde pentru a se încorpora.
La final, asamblați plăcinta cu bezea cu lămâie. Puneți bezeaua deasupra plăcintei cu lămâie până când este acoperită complet. Folosiți o torță de bucătărie și încălziți bezeaua până devine aurie. Dacă nu aveți o torță de bucătărie, puteți pune plăcinta sub grătarul cuptorului timp de aproximativ 30 de secunde sau până când se rumenește (asigurați-vă că fiți cu ochii pe ea, deoarece bezeaua se poate arde rapid). Lăsați plăcinta să se răcească complet la temperatura camerei înainte de a o da la frigider.
Pas finalizat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

[instagram-feed user="easymealstheme6" num=10 cols=10 showfollow= false showheader=false imagepadding=0]