Plăcințele cu brânză și fasole

Aceste plăcințele sunt surprinzzător de ușor de făcut în casă. Sunt delicioase, versatile, făcute din aluat și umplutură de brânză și fasole. În El Salvador, acestea sunt făcute din făină fină de porumb și sunt numite Papusa. Este o mâncarea tradițională, locuitorii acestei țări sărbătorind până și Ziua Națională a Papusas.

No Reviews

Ingrediente

Modifică numărul de porții
230 g Făină de grâu 000
1/2 linguriță Sare
2 căni apă fierbinte sau supă de pui fierbinte
30 g unt
2 linguri ulei pentru a fi folosit la prăjit
Pentru umplutură
1 cană Cașcaval sau Mozzarella răzuită
1 cană fasole boabe

Informații nutriționale

235 Calorii
10 g Grăsimi
30 g Carbohidrați
7 g Proteine

Pași de urmat

1.

Amestecați aluatul

Într-un bol mare, amestecați făina cu supa de pui sau apa și sarea. Nu este necesar să folosiți supă de pui, dar aceasta îi va da un gust aparte. Folosiți apă fierbinte și adăugați câte puțin, deoarece e posibil să nu aveți nevoie de toată cantitatea. Adăugați apoi untul. Din moment ce aluatul va fi cald, untul ar trebui să se topeasca ușor. Folosiți o spatulă, sau mâna, pentru a fi siguri că untul a fost distribuit uniform.
Odată ce aluatul s-a răcit astfel încât să poată fi mânuit, împărțiți aluatul în 12 părți egale. Rulați aluatul în biluțe, cam de mărimea unei mingi de golf. Păstrați biluțele acoperite cu o pânză pentru a preveni uscarea lor.
Pas finalizat
2.

Formați plăcințelele

Luați cîte o bilă odată și cu ajutorul mâinii, formați un disc de aproximativ 10 cm în diametru. Plasați în centru umplutura de fasole zdrobită și mozzarella sau cașcaval ras. Tip: Amestecați înainte fasolea zdrobită cu sare, piper și foarte puțin ulei, transformând-o astfel într-o pastă.
Apoi, strângeți discul pentru a forma din nou o bilă. Apăsați pentru a o transforma din nou într-un disc de 10 cm. Dacă discul se crapă pe margini, atunci aluatul este prea tare. Udați-vă mâinile cu apă înainte de a forma discurile. Asta va ajuta la umezirea aluatului. Plasați apoi discurile pe o suprafață plană și lăsați-le la odihnit pentru 5 minute.
Pas finalizat
3.

Gătire

Pe o tigaie încinsă, adăugați puțin ulei, doar cât e necesar ca acestea să nu se lipească. Poziționați 3-4 plăcințele, în funcție de cât de mari sunt, pe tigaie. Gătiți aproximativ 3 minute pe fiecare parte., până când acestea sunt aurii pe margini.
Tip: Încercați să nu le întoarceți până când nu s-a format crustă. Acesta va juta să nu se lipească de tigaie. E posibil ca din unele plăcințele să curgă umplutura, dar, va asigur ca va fi un gust excepțional chiar și așa.
Pas finalizat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *