Pâine dulce cu zucchini și morcov (zucchini carrot bread)

Această pâine deosebită de zucchini adaugă gustului dulceața morcovilor alături de mirodenii și condimente și o notă proaspătă de citrice. Toate acestea alcătuiesc o pâine umedă și bogată, perfectă pentru mic dejun sau o gustare în timpul zilei.

No Reviews

Ingrediente

Modifică numărul de porții
2 morcovi mici
2 Zucchini mici sau 1 dovlecel
260g făină integrală a lui Enache
1 linguriță Sare
5g praf de copt
1 linguriță scorțișoară măcinată
1/2 linguriță ghimbir măcinat
1/2 linguriță cardamon măcinat
1 lingură coajă de portocală proaspăt rasă
100g zahăr alb
100g zahăr brun
1/2 cană ulei
2 ouă mari
Pentru glazură
3/4 cană zahăr pudră
4 linguri lapte
1 esență vanilie
1 vârf de sare
1 vârf nucșoară
fulgi de nucă de cocos pentru ornare

Informații nutriționale

228 Calorii
9g Grăsimi
34g Carbohidrați
3g Proteine

Pași de urmat

1.

Răzuiți morcovul și dovlecelul

Folosind găurile mari de la răzătoare, răzuiți morcovul cu grijă. Ar trebui să aveți aproximativ o cană mare de morcov răzuit. Puneți morcovul deoparte deocamdată. La fel procedați și cu dovlecelul, răzuiți-l, apoi, folosind mâinile, stoarceți bine dovlecelul de lichidul pe care l-a lăsat. La fel, ar trebui să aveți aproximativ o cană mare de dovlecel răzuit. Puneți dovlecelul deoparte deocamdată.
Pas finalizat
2.

Amestecați ingredientele uscate

Într-un bol mare, amestecați făina, sarea, praful de copt, scorțișoara, ghimbirul și cardamonul.
Pas finalizat
3.

Amestecați ingredientele umede

În alt bol, amestecați cele două tipuri de zahăr cu uleiul, până când acestea sunt combinate bine. Adăugați apoi oul și amestecați până când se obține o pastă omogenă.
Pas finalizat
4.

Finalizați aluatul

Adăugați în bol morcovii rași, dovlecelul ras și coaja de portocală și amestecați bine până se distribuie uniform. Adăugați amestecul de făină și amestecați cu o spatula de cauciuc până când aluatul este combinat uniform.
Odată ce este bine amestecat, nu ar trebui să fie vizibile dungi sau pete de făină.
Pas finalizat
5.

Coacere

Turnați aluatul într-o tavă de pâine sau cozonac, tapetată cu unt sau ulei și neteziți suprafața cu ajutorul spatulei. Puteți turna în ploaie pe deasupra puțin zahăr brun pentru a face o crustă subțire. Coaceți apoi aluatul în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 55-60 minute. Faceți testul cu scobitoarea înainte pentru a verifica dacă aluatul este copt. Introduceți o scobitoare în mijlocul aluatului. dacă aceasta este curată în momentul ăn care o scoateți, aluatul este copt. Lăsați să se răcească pentru aproximativ 20 de minute, apoi scoateți pâinea și lăsați-o pe un grătar până când aceasta este răcită complet.
Pas finalizat
6.

Glazura

Într-un bol mic, amestecați zahărul pudră cu laptele. Adăugați câte o lingură, până când amestecul capătă o consistență moale. Adăugați apoi vanilia și nucșoara.
Folosiți o lingură pentru a turna glazura peste pâinea răcită. Se presară deasupra nuca de cocos prajită.
Pas finalizat

Note

Rețetă preluată de pe site-ul https://www.simplyrecipes.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *