Pâine dulce cu zucchini și morcov (zucchini carrot bread)
80 min
super ușor
16
Această pâine deosebită de zucchini adaugă gustului dulceața morcovilor alături de mirodenii și condimente și o notă proaspătă de citrice. Toate acestea alcătuiesc o pâine umedă și bogată, perfectă pentru mic dejun sau o gustare în timpul zilei.
No Reviews
Ingrediente
Modifică numărul de porții
2 morcovi mici | |
2 Zucchini mici sau 1 dovlecel | |
260g făină integrală a lui Enache | |
1 linguriță Sare | |
5g praf de copt | |
1 linguriță scorțișoară măcinată | |
1/2 linguriță ghimbir măcinat | |
1/2 linguriță cardamon măcinat | |
1 lingură coajă de portocală proaspăt rasă | |
100g zahăr alb | |
100g zahăr brun | |
1/2 cană ulei | |
2 ouă mari |
Pentru glazură
3/4 cană zahăr pudră | |
4 linguri lapte | |
1 esență vanilie | |
1 vârf de sare | |
1 vârf nucșoară | |
fulgi de nucă de cocos pentru ornare |
Informații nutriționale
228
Calorii
9g
Grăsimi
34g
Carbohidrați
3g
Proteine
Pași de urmat
1.
Răzuiți morcovul și dovlecelul
Folosind găurile mari de la răzătoare, răzuiți morcovul cu grijă. Ar trebui să aveți aproximativ o cană mare de morcov răzuit. Puneți morcovul deoparte deocamdată.
La fel procedați și cu dovlecelul, răzuiți-l, apoi, folosind mâinile, stoarceți bine dovlecelul de lichidul pe care l-a lăsat. La fel, ar trebui să aveți aproximativ o cană mare de dovlecel răzuit. Puneți dovlecelul deoparte deocamdată.
Pas finalizat
2.
Amestecați ingredientele uscate
Într-un bol mare, amestecați făina, sarea, praful de copt, scorțișoara, ghimbirul și cardamonul.
Pas finalizat
3.
Amestecați ingredientele umede
În alt bol, amestecați cele două tipuri de zahăr cu uleiul, până când acestea sunt combinate bine. Adăugați apoi oul și amestecați până când se obține o pastă omogenă.
Pas finalizat
4.
Finalizați aluatul
Adăugați în bol morcovii rași, dovlecelul ras și coaja de portocală și amestecați bine până se distribuie uniform.
Adăugați amestecul de făină și amestecați cu o spatula de cauciuc până când aluatul este combinat uniform.
Odată ce este bine amestecat, nu ar trebui să fie vizibile dungi sau pete de făină.
Pas finalizat
5.
Coacere
Turnați aluatul într-o tavă de pâine sau cozonac, tapetată cu unt sau ulei și neteziți suprafața cu ajutorul spatulei. Puteți turna în ploaie pe deasupra puțin zahăr brun pentru a face o crustă subțire.
Coaceți apoi aluatul în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 55-60 minute. Faceți testul cu scobitoarea înainte pentru a verifica dacă aluatul este copt. Introduceți o scobitoare în mijlocul aluatului. dacă aceasta este curată în momentul ăn care o scoateți, aluatul este copt.
Lăsați să se răcească pentru aproximativ 20 de minute, apoi scoateți pâinea și lăsați-o pe un grătar până când aceasta este răcită complet.
Pas finalizat
6.
Glazura
Într-un bol mic, amestecați zahărul pudră cu laptele. Adăugați câte o lingură, până când amestecul capătă o consistență moale. Adăugați apoi vanilia și nucșoara.
Folosiți o lingură pentru a turna glazura peste pâinea răcită. Se presară deasupra nuca de cocos prajită.
Pas finalizat
Note
Rețetă preluată de pe site-ul https://www.simplyrecipes.com/
Lasă un răspuns