Pâine cu banane și nuci pecan din făină de sorg, cu glazură caramelizată de ciocolată albă.

Adăugarea de nuci pecan și sorg în Banana Bread aduce un gust de prăjitură de casă de neegalat, iar ciocolata albă caramelizată scoate în evidență gustul de banană coaptă. Aroma complexă vă va face să aveți poftă de o felie…și incă o felie…și încă o felie….

No Reviews

Ingrediente

Modifică numărul de porții
250g Ciocolată albă
280g făină de Grâu și Sorg a lui Enache
160g Zahăr brun
3/4 linguriță praf de copt
1/2 linguriță sare
1/2 linguriță nucșoară
1/2 linguriță scorțișoară măcinată
1 cană nuci pecan prăjite și tăiate mărunt
2 banane mari foarte coapte
1/4cană smântână de gătit la temperatura camerei
2 ouă mari la temperatura camerei
100g unt nesărat
1 esență de vanilie
Pentru glazură
100 g zahăr brun
2/3 cană smântână de gătit
1/2 linguriță sare
50g unt

Pași de urmat

1.

Pregătiți ciocolata caramelizată

În cuptorul preîncălzit la 120g Celsius, pregătiți ciocolata albă tăiată în prelabil în bucățele mici și așezată într-o tavă tapetată cu hărtie de copt.
Lăsați-o în cuptor pentru 10 minute și apoi nivelați-o cu o spatulă. Coaceți ciocolata albă la cuptor la intervale de 10 minute, amestecând și răspândind ciocolata de fiecare dată când o verificați. După aproximativ 40 de minute, ciocolata trebuie să fie de culoare bej închis. Continuați să gătiți până la o textură netedă și o culoare caramel, încă aproximativ 5 minute. Odată ce s-a răcit, se toacă ciocolata și se lasă deoparte.
Pas finalizat
2.

Combinați ingredientele

Într-un bol mare pentru mixer, amestecați împreună făina, zahărul brun, praful de copt, sarea, nucșoara, scorțișoara și nucile pecan. Lăsați apoi compoziția la o parte. Într-un bol mediu, amestecați bananele zdrobite, smântâna de gătit, ouăle, untul și extractul de vanilie. Amestecați bine, apoi turnați compoziția peste amestecul de făină. Amestecați bine până compoziție este omogenă.
Pas finalizat
3.

Coacere

Puneți aluatul într-o tavă de pâine sau cozonac, tapetată cu hârtie de copt și uniformizați-l cu o spatulă. Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius timp de 50-60 minute, până când capătă o nuanță aurie și trece testul scobitorii.
Lăsați pâinea la răcit în tavă timp de 10-15 minute, apoi scoateți-o și poziționațiă- pe un grătar până se răcește complet.
Pas finalizat
4.

Glazura

Puneți ciocolata albă caramelizată mărunțită într-un bol termorezistent și încălziți până se topește. Lăsați-o deoparte. Puneți zahărul brun la caramelizat într-o cratiță mică și gătiți la foc mediu până când clocotește, 1 până la 2 minute. Scoateți cratița de pe foc și începeți imediat să turnați încet crema — aveți grijă; amestecul fierbinte poate săfacă bule și să clocotească. Cu o spatulă sau o lingură termorezistentă, amestecați crema până se încorporează complet. Se adauga sarea, amestecand pana se dizolva complet.
Se toarnă amestecul fierbinte peste ciocolata albă caramelizată și se bate până când glazura începe să se emulsioneze. Adăugați untul și amestecați până se topește și se combină bine. Lăsați deoparte să se răcească ușor înainte de a turna compoziția peste pâinea de banane.
Pas finalizat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *