O Banana Bread mai deosebită
Această pâine cu banane combina ghimbirul cu cocktailul clasic cu rom și aroma dulce a bananelor. Dacă sunteți într-adevăr curajoși, glazura de lămâie va face ca această pâine să stralucească în gusturi.
No Reviews
Ingrediente
Modifică numărul de porții
250g Făină 000 sau Făină Integrală de la Enache Morărit | |
10g praf de copt | |
1 linguriță scorțișoară măcinată | |
3/4 linguriță Ghimbir măcinat | |
1/2 linguriță nucșoară măcinată | |
1/2 linguriță sare | |
170g zahăr | |
100g unt | |
2 ouă | |
2 linguri esență de rom | |
2 lingurițe esență de vanilie | |
1 linguriță ghimbir proaspăt răzuit | |
2 banane foarte coapte, zdrobite | |
1/3 cană fructe confiate (opțional) |
Pentru glazură
110g zahăr pudră | |
2 linguri zeamă de lămâie | |
1 lingură coajă de lămâie răzuită |
Informații nutriționale
332
Calorii
11g
Grăsimi
54g
Carbohidrați
4g
Proteine
Pași de urmat
1.
Combinați ingredientele
Într-un bol mediu, amestecați împreună făina, praful de copt, scorțișoara, ghimbirul pudră, nucșoara și sarea. Amestecați bine până când acestea sunt combinate, apoi lăsați deoparte.
Într-un alt bol, mai mare de această dată, amestecați împreună untul topit și zahărul, până când zahărul începe să se dizolve. Adăugați apoi ouăle, unul câte unul și amestecați încontinuu până când amestecul devine cremos și zahărul este topit. Puteți adăuga acum esența de rom, esența de vanilie și ghimbirul proaspăt ras.
Adăugați amestecul de ingrediente umede peste bananele zdrobite și amestecați.
Combinați apoi ingredientele umede cu cele uscate și adăugați și fructele confiate, dacă doriți. Amestecați cu ajutorul unei spatule de cauciuc.
Pas finalizat
2.
Coacere
Într-o tavă de copt, unsă cu ulei sau unt și tapetată cu hârtie de copt, adăugați aluatul și neteziți suprafața.
Lăsați apoi aluatul la copt în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 45-55 minute, până când trece testul scobitorii
Lăsați apoi pâinea să se răcească timp de 15 minute, înainte de a o scoate din tavă.
Pas finalizat
3.
Glazura
Într-un bol mic, amestecați împreună zahărul pudră cu o lingură de suc de lămâie și coaja de lămâie rasă
Turnați apoi amestecul peste pâinea răcită la temperatura camerei.
Până când glazura este încă umedă, puteți adăuga deasupra fructele confiate.
Pas finalizat
Note
Rețetă preluată de pe site-ul https://www.simplyrecipes.com/
Lasă un răspuns