O altfel de plăcintă de cireșe
Da, puteți face placinta de cireșe într-un alt mod, deosebit față de ceea ce ați fost obișnuiți până acum, folosind propriul aluat în locul celui din comerț. Nu este greu, iar odată ce ați gătit-o veți vedea că e mult mai bună decât plăcinta clasică de cireșe.
No Reviews
Ingrediente
Modifică numărul de porții
3 linguri amidon de porumb | |
3 linguri apă | |
4 căni cireșe fără sâmburi | |
1/2 pahar zahăr | |
1 linguriță suc de lămâie | |
270g făină 000 a lui Enache | |
1/2linguriță praf de copt | |
1/4linguriță sare | |
1cană unt nesărat, tăiat cubulețe | |
100g zahăr | |
1 ou | |
1 esență de vanilie |
Pentru glazură (opțional)
100g zahăr pudră | |
2 linguri smântână de gătit sau lapte gras | |
1/2 linguriță extract de vanilie |
Informații nutriționale
228
Calorii
12g
Grăsime
28g
Carbohidrați
2g
Proteine
Pași de urmat
1.
Umplutura de cireșe
Într-un bol micuț, amestecați amidonul din porumb cu apa, până acesta devine omogen. Lăsați apoi deoparte.
Adăugați cireșele fără sâmburi, 1/2 cană zahăr și sucul de lămâie întro oală mică și încălziți la foc mic. Amestecați până când cireșele încep să lase suc.
Adăugați apoi amestecul de amidon. Aduceți amestecul la punctul de fierbere și amestecați în continuu. Fierbeți timp de 5 minute, până când cireșele s-au înmuiat și sosul capătă o consistență mai groasă.
Când sosul este gata, puneți-l deoparte.
Pas finalizat
2.
Aluatul
Într-un vas mare, amestecați făina, sarea și praful de copt.
În alt bol, amestecați untul la temperatura camerei, cele 100 g de zahăr, cu ajutorul unui mixer, timp de 5 minjte, până când devine o pastă omogenă și pufoasă. Adăugați apoi oul și esența de vanilie și amestecați din nou.
Adăugați apoi ingredientele uscate și amestecați bine până când toate ingredientele sunt bine combinate.
Pas finalizat
3.
Asamblați plăcinta și coacerea
Puneți 2 treimi din aluat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și întindeți-l într-un strat uniform.
Turnați peste umplutura de cireșe, într-un strat uniform.
Peste uumplutură așezați aluatul rămas, în bucăți mici, neuniforme.
Coaceți apoi la cuptorul preâncălzit la 170 de grade timp de 25-30 minute, până când aluatul capătă o culoare aurie.
Lăsați apoi să se răcească complet.
Pas finalizat
4.
Glazura (opțional)
Amestecați zahărul pudră împreună cu smantâna pentru gătit sau laptele și extractul de vanilie într-un bol. Asigurați-vă că amestecați bine compoziția, astfel încât să fie un lichid omogen.
Presărați apoi compoziția peste prăjitură. Acesta se poate servi caldă sau rece, după preferințe.
Pas finalizat
Note
Rețetă preluată de pe site-ul https://www.simplyrecipes.com/
Lasă un răspuns