Gogosi

1 h 30 min.

medium

10

Aluatul din faina, zahar, apa minerala, drojdie si ulei este lasat la dospit, apoi modelat si prajit in ulei incins pana devine auriu si crocant. La final, sunt pudrate cu zahar.

No Reviews

Ingrediente

Modifică numărul de porții
300 faina
2 linguri zahar
200 ml apa minerala
20 g drojdie
10 ml ulei
1 g sare
ulei pentru prajit
zahar pudra pentru decor

Pași de urmat

1.

Faina

Pune faina integrala Enache Morarit intr-un bol.
Pas finalizat
2.

Zahar si sare

Adauga 2 linguri de zahar si un praf de sare.
Pas finalizat
3.

Amestec ingrediente

Amesteca bine ingredientele uscate.
Pas finalizat
4.

Apa minerala

Incalzeste putin apa minerala.
Pas finalizat
5.

Drojdie

Pune o lingura de zahar intr-un pahar separat, adauga apa minerala calduta si sfarmiteaza drojdia.
Pas finalizat
6.

Amestecare

Amesteca bine pana cand drojdia se dizolva complet.
Pas finalizat
7.

Adaugare compozitie peste faina

Toarna compozitia lichida peste amestecul de faina.
Pas finalizat
8.

Framantare

Incepe sa framanti aluatul.
Pas finalizat
9.

Ulei

Spre final, adauga ulei si continua sa framanti pana cand aluatul devine nelipicios.
Pas finalizat
10.

Dospire

Acopera bolul cu folie de plastic. Lasa aluatul la dospit aproximativ 1 ora, pana isi dubleaza volumul.
Pas finalizat
11.

Modelare

Presara putina faina pe blatul de lucru. Taie aluatul in bucati egale si modeleaza-le in forma dorita.
Pas finalizat
12.

Prajire

Incinge uleiul intr-o tigaie. Prajeste bucatile de aluat pana devin aurii.
Pas finalizat
13.

Servire

Pudreaza cu zahar prajiturile prajite.
Pas finalizat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *