Gogosi
Aluatul din faina, zahar, apa minerala, drojdie si ulei este lasat la dospit, apoi modelat si prajit in ulei incins pana devine auriu si crocant. La final, sunt pudrate cu zahar.
No Reviews
Ingrediente
Modifică numărul de porții
300 faina | |
2 linguri zahar | |
200 ml apa minerala | |
20 g drojdie | |
10 ml ulei | |
1 g sare |
ulei pentru prajit | |
zahar pudra pentru decor |
Pași de urmat
1.
Faina
Pune faina integrala Enache Morarit intr-un bol.
Pas finalizat
2.
Zahar si sare
Adauga 2 linguri de zahar si un praf de sare.
Pas finalizat
3.
Amestec ingrediente
Amesteca bine ingredientele uscate.
Pas finalizat
4.
Apa minerala
Incalzeste putin apa minerala.
Pas finalizat
5.
Drojdie
Pune o lingura de zahar intr-un pahar separat, adauga apa minerala calduta si sfarmiteaza drojdia.
Pas finalizat
6.
Amestecare
Amesteca bine pana cand drojdia se dizolva complet.
Pas finalizat
7.
Adaugare compozitie peste faina
Toarna compozitia lichida peste amestecul de faina.
Pas finalizat
8.
Framantare
Incepe sa framanti aluatul.
Pas finalizat
9.
Ulei
Spre final, adauga ulei si continua sa framanti pana cand aluatul devine nelipicios.
Pas finalizat
10.
Dospire
Acopera bolul cu folie de plastic. Lasa aluatul la dospit aproximativ 1 ora, pana isi dubleaza volumul.
Pas finalizat
11.
Modelare
Presara putina faina pe blatul de lucru. Taie aluatul in bucati egale si modeleaza-le in forma dorita.
Pas finalizat
12.
Prajire
Incinge uleiul intr-o tigaie. Prajeste bucatile de aluat pana devin aurii.
Pas finalizat
13.
Servire
Pudreaza cu zahar prajiturile prajite.
Pas finalizat
Lasă un răspuns