Gogoși cu stafide ca la bunica
Ingrediente:
500 g făină de grâu integrală Făina lui Enache
7 g drojdie uscată (Dr. Oetker)
1 linguriță sare
250 ml lapte cald
1 ou
100 g zahăr/îndulcitor
2 linguri ulei de măsline
esență de vanilie/portocală, lămâie etc.
1 lingură de stafide
Se servesc cu zahăr pudră, dulceață (de casă) sau cremă/sosde ciocolată.
No Reviews
Ingrediente
Modifică numărul de porții
1 lingură stafide |
aluat
Pași de urmat
1.
Pregătim aluatul
Punem făina într-un vas peste care adăugăm drojdia și sarea și lăsăm câteva minute (5-10) să se împrietenească. Turnăm apoi laptele călduț în care am topit zahărul sau am adăugat îndulcitor peste făină, oul bătut și amestecăm cu o lingură de lemn. Adăugăm esența de vanilie (sau mirodeniile preferate), uleiul câte puțin, și frământăm. În cazul în care mai este nevoie de lapte, adăugăm și frământăm până obținem un aluat ușor elastic. Spre final punem stafidele, le încorporăm iar când aluatul nu se mai lipește de mâini il acoperim și lăsăm la crescut aproximativ o oră.
Când aluatul își dublează volumul, împărțim în 2. Din fiecare parte întindem câte o foaie potrivit de groasă și decupăm gogoșile cu ajutorul unei forme, unui pahar, căni, etc. Mai lăsăm gogoșile să crească 15-20 de minute, timp în care punem ulei într-o tigaie și lăsăm să se încingă. Coacem gogoșile, le scoatem pe prosoape de bucătărie din hârtie, apoi le pudrăm cu zahăr pudră. Se pot mânca cu dulceață (de casă), cremă sau sos de ciocolată, etc. după preferințe. Poftă bună!
Pas finalizat
Lasă un răspuns