Gofre cu faina integrala
Reteta de gofre cu faina integrală este minunata atunci cand nu stiti ce sa mai pregatiti pentru micul dejun sau pentru gustare.
Reteta este una simpla si necesita putine ingrediente pe care le aveti deja in bucatarie.
Pentru a coace aceste gofre ,aveti nevoie de un aparat pentru gofre sau pentru waffles.
No Reviews
Ingrediente
Modifică numărul de porții
3 Oua | |
3 linguri Zahar | |
1/2 plic Praf de copt | |
1 lingura Apa fierbinte | |
3 linguri Ulei | |
1 lingurita Esenta de vanilie | |
1 pliculet Zahăr vanilat | |
125 grame Faina integrală de secara enache-morarit |
Pași de urmat
1.
Pregatirea ingredientelor
Punem pe masa toate ingredientele necesare in cantitatile mentionate. Pentru inceput separam albusurile de galbenusuri cu mare grija sa nu se amestece galbenus in albus! Atentie !!!!!Foarte importat este sa aveti toate ingredientele la temperatura camerei!
Pas finalizat
2.
Baterea albusurilor
Dupa ce am separat ouale,batem spuma albusurile cu ajutorul unui mixer!
Pas finalizat
3.
Adaugarea ingredientelor
Peste albusurile batute spuma adaugam treptat,zaharul,zahărul vanilat, uleiul,apa si galbenusurile si le omogenizam bine cu ajutorul mixerului.
Pas finalizat
4.
Adaugare faina
Amestecam praful de copt in faina si incepe sa punem treptat in compozițe ,amestecand bine cu mixerul! Dupa ce am incorporat tot amestecul de faina cu praf de copt adaugam si esenta de vanilie si mai mixam putin. Compozitia trebuie sa arate ca o pasta !
Pas finalizat
5.
Coacerea
Am transferat compozitia intr-o cana dozatoare !(daca nu aveti cana dozatoare compozitia se poate pune in forma cu lingura) si am pus forma de gofre la incins(am folosit o forma electrica dar se poate folosi si cea clasica pe aragaz) La aparatul electric dureaza aproximativ 1 minut/gofre coptul! Din aceasta compozitie am obtinut 8 gofre .
Pas finalizat
6.
Servire
Gofrele se pot servi pudrate cu zahar,cu gem,cu nutela sau cu orice umplutură preferati! Pofta buna!
Pas finalizat
Lasă un răspuns