Crochete de mămăligă cu ciuperci și parmezan
O zi obișnuită a devenit extraordinară când am hotărât să transform mamăliga în crochete magice, cu ciuperci și parmezan. Gândul la o masă simplă și distractivă ne-a ghidat pașii. Rezultatul? Un dans gustativ – crocante pe dinafară, moi în interior, cu un râs subtil de ciuperci și parmezan. Încântă-ți papilele și cucerește-ți prietenii cu acest triumf culinar simplu!
No Reviews
Ingrediente
Modifică numărul de porții
5-6 Căței de usturoi | |
1 ceapă tăiată cubulețe mici | |
500 g Ciuperci | |
Rozmarin (după gust) | |
3-4 linguri de ulei de măsline pentru călit compoziția | |
Sare și piper după gust | |
200 ml Smântână de gătit | |
100 g Unt | |
200 g Mălai Grișat de la Enache | |
100 g Parmezan ras | |
Ulei de măsline pentru prăjit |
Pași de urmat
1.
Pregătiți ciupercile
Tocați mărunt cei 5-6 căței de usturoi și tăiați ceapa cubulețe. Tăiați ciupercile brune în fâșii sau bucați care să încapă într-un blender, apoi mărunțiți ciupercile în blender cu impulsuri scurte.
Puneți ceapa și usturoiul la călit în puțin ulei de măsline. Peste acestea, puteți adăuga rozmarinul uscat, sau proaspăt tocat mărunt sau uscat, după preferințe.
După ce ceapa și usturoiul sunt călite, adăugați ciupercile, potriviți de sare și piper după cust și căliți-le până când apa se evaporă.
Când apa a scăzut, ciupercile sunt gata. luați de pe foc și lăsați la răcit.
Pas finalizat
2.
Pregătiți mămăliga
Într-un vas, puneți la fiert aproximativ 1 litru de apă. Adăugați în apă 200 ml smântână de gătit și 100 g unt.
Când apa fierbe, turnați mălaiul și amestecați la foc mic până când acesta este fiert.
După ce mălaiul este fiert, adaugați peste el parmezanul ras și compoziția de ciuperci și amestecați până se omogenizează.
Până când compoziția este moale și caldă, transferați-o într-o tavă tapetata cu folie alimentară (pentru a vă fi mai ușor să o scoateți din tavă când se va răci)
Nivelați mămăliga într-un strat de 1-1,5 cm și lăsați la răcit pentru 2 ore într-un loc răcoros, de preferabil la frigider
Pas finalizat
3.
Pregătiți crochetele
După ce compoziție este răcită, scoateți mămăliga din tavă și îndepărtați folia alimentară.
Cu ajutorul unui cuțit, tăiați bucăți pătrate din mămăligă.
Pregătiți o tigaie cu ulei de măsline pe care o încălziți la foc mediu și projiți fiecare bucată de mălai pe ambele părți, până când acesta devine crocant și brun-auriu la exterior.
Crochetele pot fi servite calde, sau reci, alături de brânză, șuncă, sau doar cu sosurile dumneavostră preferate.
Pas finalizat
Lasă un răspuns