Crochete de mălai cu parmezan
Dacă ești în căutarea unui aperitiv delicios, aromat și cu textură crocantă, atunci nu trebuie să cauți mai departe decât aceste crochete de malai cu parmezan! Aceste mici delicii cu aromă intensă de brânză și textură crocantă sunt perfecte pentru a fi servite ca aperitiv sau gustare.
Aceste crochete sunt foarte ușor de făcut și sunt ideale pentru a fi pregătite în avans pentru o petrecere sau o întâlnire cu prietenii.
Urmează această rețetă simplă și vei obține cu ușurință niște crochete de malai cu parmezan absolut delicioase!
No Reviews
Ingrediente
Modifică numărul de porții
500-750 ml Supă de pui sau apă | |
200 g Mălai | |
1/2 linguriță Sare | |
150 g Parmezan |
Pentru servire (opțional)
Parmezan bucăți | |
Prosciutto |
Pași de urmat
1.
Fierbeți mălaiul
Puneți supa de pui sau apa la fiert. Dacă supa de pui nu are sare, adăugați puțină sare, după gust.
Când aceasta fierbe, adăugați mălaiul în ploaie. Amestecați timp de 10-15 minute, până acesta este fiert.
Compoziția mălaiului nu trebuie să fie tare, dar nici lichidă, exact ca un aluat.
Pas finalizat
2.
Pregătiți aluatul
După ce mălaiul este fiert, adăugați parmezanul și amestecați bine.
Întindeți apoi mălaiul într-o tavă, într-un strat de aproximativ 1 cm.
Puneți o folie peste mălai și nivelați cu ajutorul unui sucitor sau cu ajutorul altei tave poziționată deasupra.
Lăsați apoi mălaiul la răcit pentru o oră.
Pas finalizat
3.
Coaceți crochetele
După răcire, scoateți mălaiul din tavă și poziționați-l pe un fund de lemn.
Tăiați în forme lunguiețe cu lățime de aproximativ 1 cm și puneți-le în tavă.
Ungeți crochetele cu ulei de măsline și presărați deasupra oregano sau orice fel de ierburi aromatice sau condimente.
Introduceți apoi tava în cuptorul preîncălzit la 190 grade pentru aproximativ 50 de minute.
Pas finalizat
Lasă un răspuns