Clătite cu faină integrală de grâu
Punem ouale intr-un vas, adaugam sarea si amestecam pana se omogenizeaza. Cernem faina si adaugam la inceput 3-4 linguri. Amestecam foarte bine.
Daca la inceput observam prezenta unor mici cocoloase in aluatul de clatite, acest lucru se va regla pe parcurs, dupa ce adaugam faina si laptele. Adaugăm laptele și uleiul.
Adaugam alternativ faina si amestecam cu grija. Aluatul de clatite trebuie sa aiba o consistenta matasoasa, nu foarte lichid, dar nici foarte dens. În compozitia finala, incorporam semintele unei pastai de vanilie, apoi lasam aluatul cca 10 minute pe masa din bucatarie.
Încalzim, la foc mediu, o tigaie antiaderenta si o ungem cu foarte putin ulei sau unt.
Punem un polonic de aluat de clatite in tigaia incinsa. Prajim clatitele, in tigaia incinsa si unsa de fiecare data cand adaugam aluat. Timpul de coacere este de cate 1-2 minute pe fiecare parte. Le scoatem pe o farfurie si le tinem la cald, acoperite cu un capac, pana cand terminam de prajit toate clatitele.
Ingrediente
Modifică numărul de porții
250 grame făină integrala de grâu | |
500ml lapte | |
3 ouă | |
50mil ulei | |
1 vârf de lingura sare | |
10g plic de zahar vanilitat |
Lasă un răspuns