Clătite americane cu făină de secară

30 de minute

ușor

15 clătite

Aceste clătite americane sunt făcute cu făină integrală de secară, oferind un gust deosebit și numeroase beneficii nutriționale. Nu ai nevoie de multe ingrediente și sunt ideale pentru un mic dejun sănătos sau un desert delicios, fiind ușor de preparat, moi și foarte pufoase (chiar și ținute la frigider) ! Deoarece nu conțin zahăr ele se pot servi cu diverse topping-uri dulci, cum ar fi fructele proaspete, gem/dulceață, miere, ciocolată topită sau înghețată.

5 from 8 Reviews

Ingrediente

Modifică numărul de porții
250 g Făină Integrală de Secară
300 ml Apă minerală
1 plic (10 g) Praf de copt
2 Ouă
1 vârf Sare
3 linguri Ulei

Informații nutriționale

85 kcal Calorii per clătită
2.5 g Proteine per clătită
10 g Carbohidrați per clătită
3.5 g Grăsimi per clătită
2.5 g Fibre per clătită

Pași de urmat

1.

Amestecați ingredientele uscate

Într-un vas încăpător, puneți făina de secară și praful de copt împreuna cu sarea, apoi amestecați bine pentru a le combina uniform.
Pas finalizat
2.

Separați ouăle

Spargeți ouăle și separați albușurile de gălbenușuri în 2 boluri.
Pas finalizat
3.

Bateți albușurile

Folosind un mixer, bateți albușurile până obțineți o spumă densă, apoi adăugați gălbenușurile, uleiul și apa minerală și amestecați-le bine până la omogenizare.
Un truc pentru a obține o spumă bogată din albușurile a două ouă este să adăugați o mică cantitate de apă minerală la începutul mixării. Acest secret ajută la formarea unei spume consistente și pufoase, așa cum se poate observa și în poza alăturată.
Pas finalizat
4.

Combinați ingredientele lichide cu cele uscate

Turnați amestecul lichid cu grijă peste ingredientele uscate din vasul mare. Asigurați-vă că amestecați bine până când obțineți un aluat omogen și consistent. Aluatul trebuie să fie puțin mai gros și spumos spre deosebire de aluatul obișnuit pentru clătite.
Pas finalizat
5.

Coaceți clătitele

Încălziți o tigaie antiaderentă unsă cu puțin ulei la foc mic. Adăugați jumătate de polonic de aluat în mijlocul tigăii. Lăsați aluatul să se întindă și întoarceți clătita în momentul în care majoritatea bulelor de pe deasupra clătitei s-au spart. Coaceți apoi până devine aurie, durează aproximativ 1 minut.
Pas finalizat

Note

Dacă doriți, puteți adăuga în aluat și diverse esențe, astfel vă vor ieși niște clătite cu aromă "parfumată" :) De asemenea, dacă doriți clătite dulci, puteți incorpora o cantitate mică de zahăr în aluat atunci când bateți ouăle.

8 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *