Clătite americane cu făină de secară
Aceste clătite americane sunt făcute cu făină integrală de secară, oferind un gust deosebit și numeroase beneficii nutriționale. Nu ai nevoie de multe ingrediente și sunt ideale pentru un mic dejun sănătos sau un desert delicios, fiind ușor de preparat, moi și foarte pufoase (chiar și ținute la frigider) ! Deoarece nu conțin zahăr ele se pot servi cu diverse topping-uri dulci, cum ar fi fructele proaspete, gem/dulceață, miere, ciocolată topită sau înghețată.
5
from
8
Reviews
Ingrediente
Modifică numărul de porții
250 g Făină Integrală de Secară | |
300 ml Apă minerală | |
1 plic (10 g) Praf de copt | |
2 Ouă | |
1 vârf Sare | |
3 linguri Ulei |
Informații nutriționale
85 kcal
Calorii per clătită
2.5 g
Proteine per clătită
10 g
Carbohidrați per clătită
3.5 g
Grăsimi per clătită
2.5 g
Fibre per clătită
Pași de urmat
1.
Amestecați ingredientele uscate
Într-un vas încăpător, puneți făina de secară și praful de copt împreuna cu sarea, apoi amestecați bine pentru a le combina uniform.

Pas finalizat
2.
Separați ouăle
Spargeți ouăle și separați albușurile de gălbenușuri în 2 boluri.
Pas finalizat
3.
Bateți albușurile
Folosind un mixer, bateți albușurile până obțineți o spumă densă, apoi adăugați gălbenușurile, uleiul și apa minerală și amestecați-le bine până la omogenizare.

Un truc pentru a obține o spumă bogată din albușurile a două ouă este să adăugați o mică cantitate de apă minerală la începutul mixării. Acest secret ajută la formarea unei spume consistente și pufoase, așa cum se poate observa și în poza alăturată.
Pas finalizat
4.
Combinați ingredientele lichide cu cele uscate
Turnați amestecul lichid cu grijă peste ingredientele uscate din vasul mare. Asigurați-vă că amestecați bine până când obțineți un aluat omogen și consistent. Aluatul trebuie să fie puțin mai gros și spumos spre deosebire de aluatul obișnuit pentru clătite.
Pas finalizat
5.
Coaceți clătitele
Încălziți o tigaie antiaderentă unsă cu puțin ulei la foc mic. Adăugați jumătate de polonic de aluat în mijlocul tigăii. Lăsați aluatul să se întindă și întoarceți clătita în momentul în care majoritatea bulelor de pe deasupra clătitei s-au spart. Coaceți apoi până devine aurie, durează aproximativ 1 minut.

Pas finalizat
Note
Dacă doriți, puteți adăuga în aluat și diverse esențe, astfel vă vor ieși niște clătite cu aromă "parfumată" :) De asemenea, dacă doriți clătite dulci, puteți incorpora o cantitate mică de zahăr în aluat atunci când bateți ouăle.
8 Comments
-
-
Madalina
Super rețeta!
-
-
Gabriela
Arată foarte bine! O să încerc și eu rețeta cât de curând!
-
Andrei
OMG! Arata extraordinar! Mi-ai facut pofta, iar acum voi incerca reteta ta!
-
Geo
❤️❤️❤️
-
Andre
Wowsii că ce faine sunt
-
Tabacu Valentina
Foarte frumos, Vlad! Succes in continuare!
Sunt foarte frumoase! Bine lucrat, Vlad!❤️