Clafoutis cu caise

60 min

super ușor

8

Rețeta se prepară destul de repede dacă aveți ingredientele potrivite:

🍰 4 ouă
🍰 o lingură de zahăr brun
🍰 100 gr făină (eu am folosit făina integrală de grâu de la Enache Morărit)
🍰 300 ml sana de la Artesana
🍰 200 gr smântână de 35% de la Artesana
🍰 50 gr unt topit
🍰 un plic zahăr cu aromă de rom
🍰 aromă gel butter lemon
🍰 caise după gust

Am folosit un bol din inox și după fiecare ingredient introdus am folosit mixerul până la omogenizare.

Am început prin a bate ouăle cu zahărul brun, după care am introdus pe rând laptele, smântâna, făina, untul topit, zahărul cu aromă de rom și esența.

Am așezat feliile de caise tăiate într-o formă de sticlă pe care am uns-o cu unt, după care am turnat compoziția. Deoarece au mai rămas felii de caise, am mai așezat și pe deasupra din acestea.

Am băgat în cuptor la 180 grade C căldură sus-jos fără ventilație și am lăsat-o pentru aproximativ 40 de minute.

Am lăsat să se răcească în formă, după care nu m-am putut abține și am gustat o felie, pe care am împărțit-o și cu fiica mea. I-a plăcut mult!

Putem să băgăm forma în frigider pentru 2 ore, după care o putem servi.

4 from 2 Reviews

Ingrediente

Modifică numărul de porții
4 ouă
1 lingură zahăr brun
100 gr făină integrală de grâu Enache Morărit
300 ml sana bio
200 gr smântână
50 gr unt topit 82% grăsime
1 plic zahăr cu aromă de rom
aromă gel butter lemon
500 gr caise

Pași de urmat

1.

Pregătirea compoziției

Am folosit un bol din inox și după fiecare ingredient introdus am folosit mixerul până la omogenizare. Am început prin a bate ouăle cu zahărul brun, după care am introdus pe rând laptele, smântâna, făina, untul topit, zahărul cu aromă de rom și esența.
Pas finalizat
2.

Așezarea în tavă

Am așezat feliile de caise tăiate într-o formă de sticlă pe care am uns-o cu unt, după care am turnat compoziția. Deoarece au mai rămas felii de caise, am mai așezat și pe deasupra din acestea.
Pas finalizat
3.

Prepararea la cuptor

Am băgat în cuptor la 180 grade C căldură sus-jos fără ventilație și am lăsat-o pentru aproximativ 40 de minute. Putem să băgăm forma în frigider pentru 2 ore, după care o putem servi. Poftă bună!
Pas finalizat

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *