Clafoutis cu caise
Rețeta se prepară destul de repede dacă aveți ingredientele potrivite:
🍰 4 ouă
🍰 o lingură de zahăr brun
🍰 100 gr făină (eu am folosit făina integrală de grâu de la Enache Morărit)
🍰 300 ml sana de la Artesana
🍰 200 gr smântână de 35% de la Artesana
🍰 50 gr unt topit
🍰 un plic zahăr cu aromă de rom
🍰 aromă gel butter lemon
🍰 caise după gust
Am folosit un bol din inox și după fiecare ingredient introdus am folosit mixerul până la omogenizare.
Am început prin a bate ouăle cu zahărul brun, după care am introdus pe rând laptele, smântâna, făina, untul topit, zahărul cu aromă de rom și esența.
Am așezat feliile de caise tăiate într-o formă de sticlă pe care am uns-o cu unt, după care am turnat compoziția. Deoarece au mai rămas felii de caise, am mai așezat și pe deasupra din acestea.
Am băgat în cuptor la 180 grade C căldură sus-jos fără ventilație și am lăsat-o pentru aproximativ 40 de minute.
Am lăsat să se răcească în formă, după care nu m-am putut abține și am gustat o felie, pe care am împărțit-o și cu fiica mea. I-a plăcut mult!
Putem să băgăm forma în frigider pentru 2 ore, după care o putem servi.
Ingrediente
Modifică numărul de porții
4 ouă | |
1 lingură zahăr brun | |
100 gr făină integrală de grâu Enache Morărit | |
300 ml sana bio | |
200 gr smântână | |
50 gr unt topit 82% grăsime | |
1 plic zahăr cu aromă de rom | |
aromă gel butter lemon | |
500 gr caise |
Pași de urmat
Pregătirea compoziției
Așezarea în tavă
Prepararea la cuptor
2 Comments
-
Maria
Multumesc de rețetă!
A iesit aproape ca la tine, are gust bun.