Chec cu migdale
Fiind un chec din două culori, veți avea nevoie de 2 compoziții. Așadar, ingredientele de mai jos vor fi dublate.
Cu siguranță ți-a fost poftă de ceva dulce și pufos la un moment dat, așa că ceva ce te poate ajuta să-ți satisfaci pofta este un delicios chec! Această prăjitură cu textură fină și ușor umedă este perfectă pentru a fi servită la micul dejun, la cafea sau ca desert. Checul este, de asemenea, foarte versatil și poate fi preparat cu o varietate de arome, astfel încât să poți crea o prăjitură unică și personalizată după gusturile tale. Urmează această rețetă simplă și ușor de făcut pentru a-ți bucura familia și prietenii cu un delicios chec făcut în casă!
No Reviews
Ingrediente
Modifică numărul de porții
200g Unt | |
200g Zahăr | |
5 Ouă | |
200g Făină 000 | |
10g Praf de copt | |
2g Sare | |
1buc Esență de vanilie | |
100g Făină de migdale sau migdale măcinate foarte fin | |
200ml Lapte |
Pași de urmat
1.
Amestecă untul cu zahărul și ouăle
Amestecă cele 200g de unt cu cele 200g de zahăr, folosind un mixer, până când compoziția este omogenă.
Untul va trebui sa fie la temperatura camerei.
Apoi, adaugă ouăle pe rând, amestecând cu mixerul în continuu, iar la final, esența de vanilie.
Pas finalizat
2.
Adăugați ingredientele uscate
Peste compoziția obținută, adăugați făina, praful de copt și cerneți cu ajutorul unei site.
Apo. adăugați sarea și amestecați până amestecul este omogen.
După omogenizare, puteți adăuga făina de migdale.
Tot acum, putem adăuga și laptele.
Amestecați apoi până la omogenizare.
Peste aluatul obținut, turnăm puțin colorant alimentar verde și amestecăm bine. Astfel, acest blat va fi folosit pentru interiorul checului.
Pas finalizat
3.
Coaceți checul
Adăugați compoziția într-o tavă de chec și dați la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 60-70 minute.
După trecerea timpului, verificați dacă checul este copt, cu ajutorul unei scobitori sau a unei furculițe. Înțepați checul, iar dacă scobitoarea este curată atunci când o scoateți din chec, atunci, acesta este copt.
Pas finalizat
4.
Creați formele de brăduleț și pregătiți checul final
Din checul copt, cu ajutorul unei forme, decupați brăduleții care mai poi vor fi adăugați în compoziția finală.
Creați apoi aceeași compoziție de chec încă o dată și adăugați o paret din aceasta în tavă (cam 1/4 din compoziție)
Așezați apoi brăduleții peste compoziția din tavă.
Turnați și restul compoziției și acoperiți bine.
Nu va faceți probleme dacă vi se pare că nu e de ajuns compoziția creată. Încercați să acoperiți brăduleții cât mai bine. Checul final va mai crește, dar brăduleții vor rămâne la fel.
Pas finalizat
5.
Coaceți compoziția finală
Compoziția finală va fi lăsată la cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 50-60 de minute.
Și gata! Checul final va trebui lăsat la răcit, apoi...poftă bună!
Puteți adăuga deasupra checului orice cremă și fructe, după preferință.
Pas finalizat
Lasă un răspuns