Brioșe cu ciocolată și banane

Cea mai bună parte a unei brioșe (alta decât partea de sus), este amestecul din aluat, multitudinea de amestecuri care poate să te uimească cu o mulțime de gusturi. Aceste brioțe sunt gătite cu mini chipsuri de ciocolată semidulce, care oferă cantitatea potrivită de dulceață. iar datorită dimensiunilor mici acestea se distribuie unidorm în tot aluatul.

Deși aceste brioșe sunt minunate așa cum sunt, îmi place cât de adaptabile sunt. Luați în considerare aceste completări și înlocuiri:

  • Adăugați nuci. Nucile sau nucile prăjite ar funcționa de minune aici.
  • Schimbați ciocolata semidulce cu ciocolată cu lapte, dacă vă plac lucrurile mai dulci sau ciocolata neagră dacă preferați gustul mai amărui.
  • Nu puteți găsi mini-chipsuri de ciocolată? Tăiați mărunt un baton de ciocolată  la o dimensiune comparabilă cu mini chipsurile.
  • Înlocuiți o parte din ciocolată cu nucă de cocos prăjită, mărunțită, sau cu un adaos de fructe și nuci.
No Reviews

Ingrediente

Modifică numărul de porții
250g Făină 000
1/2 linguriță Praf de copt
1/2 linguriță sare
150g zahăr
100g Unt nesărat, topit
3 linguri ulei
1 Ou mare la temperatura camerei
1 esență vanilie
1/2 cană Banane bine tocate (cam 2 banane medii)
100g Smântână dulce
200g cipsuri de ciocolată semi-dulce

Pași de urmat

1.

Combinați făina cu ingredintele praf

Într-un bol, combinați și amestecați bine făina, praful de copt și sarea, apoi lăsați la o parte.
Pas finalizat
2.

Mixați zahărul, untul și uleiul

În alt bol, mixați împreună zahărul, untul topit și uleiul pânî când sunt foarte bine omogenizate. Timp de mixare: aproximativ 15 minute.
Pas finalizat
3.

Adaăugați celelalte ingrediente umede

Adăugați oul și extractul de vanilie peste amestecul de zahăr și unt. Amestecați energic până când oul este bine încorporat în amestec iar acesta capătă o culoare galbui deschis. Timp de amestecare aprox 1 min. Adăugați apoi banana zdrobită și amestecați până este încorporată complet. Nu ar trebui să existe nici o bucată de banană vizibilă. Adăugați apoi smântâna dulce și amestecați până la omogenizare.
Pas finalizat
4.

Combinați ingredientele umede cu cele uscate

Adăugați amestecul de făină în bolul cu ingredientele umede și amestecați până când se combină și nu mai rămân bucăți uscate. Este în regulă dacă aluatul are câțiva cocoloși.
Adăugați 3/4 de cană de mini chipsuri de ciocolată semidulce în aluat, rezervând restul de 1/4 de cană pentru acoperirea brioșelor. Amestecați ușor mini-chipsurile de ciocolată în aluat până când acestea sunt dispersate uniform. Nu amestecați în exces!
Pas finalizat
5.

Lăsați la odihnit

Acoperiți vasul cu folie de plastic și lăsați aluatul să se odihnească la temperatura camerei timp de 1 oră. Odihnirea aluatului permite făinii să se hidrateze. Astfel, se reduce riscul de a crăpa brioșele în timpul coacerii și ajută la crearea blaturilor uniforme, rotunjite.
Dacă aveți timp scurt, puteți sări peste acest pas.
Pas finalizat
6.

Coaceți brioșele și lăsați-le apoi la răcit

Umpleți pe trei sferturi fiecare cavitate a tavii pentru brioșe. Nu umpleți până la marginea cavității deoarece brioșele se umflă în timpul coacerii. Deasupra fiecărei brioșe presărați cipsurile de ciocolată rămase. Pentru a obține textura și consistența perfectă, brioșele se coc la 2 temparturi. Aranjați gratarul pe mijlocul cuptorului și coaceți brioșele la temperatura de 200 grade pentru aproximativ 9 minute. Fără a deschide ușa cuptorului, reduceți temperatura la 170 grade și coaceți pentru încă aproximativ 10-15 minute sau până când se rumenesc și devin aurii pe margine. Veți scoate brioșele din cuptor doar când acestea trec testul scobitorii. Introduceți o scobitoare într-o brioșă. Dacă aceasta iese curată, brioșele sunt coapte. Timpul total de coacere este de 15-20 minute.
Lasă brioșele să se răcească puțin în tigăia așezată peste un grătar pentru câteva minute. Transferați apoi brioșele pe un grătar pentru a se răci complet. Se servesc calde sau la temperatura camerei. Blaturile de brioșe rămase pot fi păstrate într-un recipient ermetic la temperatura camerei timp de până la 3 zile.
Pas finalizat

Note

Puteți reîncălzi brioșele pentru a topi din nou ciocolata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.