Biscuiti/Cookies cu unt de arahide si picaturi de ciocolata

Mod de preparare:
Pentru aluatul de fursecuri, se bate untul moale, scos cu cateva ore inainte din frigider, cu zaharul brun pana se spumeaza usor (1-2 minute). Se adauga apoi untul de arahide si oul si se amesteca. La final, se adauga faina lui Enache integrala de grau, cernuta si picaturile de ciocolata. Se amesteca totul cu spatula, dar nu se insista cu amestecatul, ci doar pana cand toate ingredientele sunt bine inglobate. Aluatul se pune la frigider peste noapte sau pentru cateva ore…ori macar pentru 30 de minute.
Se formeaza din aluat „bile” cu ajutorul unei linguri de inghetata.
Biscuitii se asaza in tava pregatita, la distanta unele de altele.
Se coc 16-18 minute (daca le vreti mai moi, le lasati doar 16 minute, iar daca le vreti mai crocante, le lasati 18, maxim 20 de minute).
Usor de facut si deliciosi: biscuiti cu unt de arahide si picaturi de ciocolata!
Tips: Aluatul de fursecuri devine tot mai bun pe masura ce sta la frigider, asa ca va sfatuiesc sa il lasati la rece peste noapte.

4.33 from 6 Reviews

Ingrediente

Modifică numărul de porții
200 grame unt
130 grame unt arahide crocant
120 grame zahar brun/melasa
30 grame 1 ou mare
200 grame faina (integrala) lui Enache
50 grame picaturi de ciocolata

Pași de urmat

1.

Pregatirea aluatului de biscuiti

Pentru aluatul de fursecuri, se bate untul moale, scos cu cateva ore inainte din frigider, cu zaharul brun pana se spumeaza usor (1-2 minute). Se adauga apoi untul de arahide si oul si se amesteca. La final, se adauga faina lui Enache integrala de grau, cernuta si picaturile de ciocolata. Se amesteca totul cu spatula, dar nu se insista cu amestecatul, ci doar pana cand toate ingredientele sunt bine inglobate. Aluatul se pune la frigider peste noapte sau pentru cateva ore…ori macar pentru 30 de minute.
Pas finalizat

6 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *